odlaganje otpada za 4 županije

Čačić ugostio kolegu župana i direktora Piškornice - pa optužio državu da se ponaša kao noj

Objavljeno: 05.07.2017. 14:55

Zadnja izmjena: 05.07.2017. 14:59

Foto: Željko Porobija

Danas je župan Radimir Čačić primio u radni posjet Koprivničko-križevačkog župana Darka Korena i direktora Piškornice Mladenom Jozinovićem, s kojima je razgovarao o projektu odlaganja otpada u 4 županije - uključujući i našu.

Prema izjavama svih sudionika, sastanak je protekao u duhu suradnje, a projekt Piškornice je prema Korenovim riječima jako odmakao otako je 2012. direktor postao Jozinović.

- Ovo je jedini projekt koji je spreman za sve ono što je EU nametnula nama kao obaveze. - izjavio je Koren, odbacujući ideju da bi se regionalni centar trebao napraviti - kako je bilo najava - za 6 županija, jer bi to zahtijevalo promjenu cjelokupne projektne dokumentacije. Jozinović je pritom nadodao da 4 županije neće plaćati penale za odlaganje otpada.

Bale u isključivoj ingerenciji Varaždina

Čačić je sa svoje strane izrazio potporu ovom projektu te kritizirao Zakon koji svu odgovornost za otpad prebacuje na jedinice lokalne samouprave.

- Donja granica u racionalnosti odlaganja otpada je 800 tisuća stanovnika - što u Hrvatskoj ima samo Grad Zagreb. Zakon koji kaže da je sva odgovornost za otpad na jedinicama lokalne samouprave - jednostavno žmiri nad istinom, država se ponaša kao noj. - izjavio je Čačić, dodajući kako je to glavni uzrok svih problema sa smećem u ovoj državi. Čačić je uz to napomenuo kako su varaždinske bale u potpunosti ingerencija Grada Varaždina i izjavio da će sve što Grad bude ponudio kao rješenje prihvatiti i dati potporu.

Komentari