CISOK u studenom: Kako se samo/zaposliti u udrugama

Objavljeno: 30.10.2014. 10:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri u studenom nastavlja s radionicama za učenike, srednjoškolce, nezaposlene osobe i tražitelje zaposlenja.

Prva radionica u studenom održat će se 4. 11. u 17 sati na temu „Nove poslovne mogućnosti: Korištenje društvenih mreža u cilju povećanja poslovne produktivnosti“. Radionica je namijenjena zaposlenim osobama zainteresiranim za poduzetništvo, tražiteljima zaposlenja, nezaposlenim osobama te postojećim obrtnicima i poduzetnicima.

Tijekom radionice prisutni (potencijalni) obrtnici i mali poduzetnici imat će priliku detaljnije se upoznati s korištenjem društvenih mreža u svrhu promoviranja djelatnosti i širenja mreže poslovnih kontakata i potencijalnih klijenata.

Za studente, nezaposlene i zaposlene osobe 5.11. održat će se predavanje o mogućnosti  samozapošljavanja u udrugama. Udruga Zora ukratko će predstaviti rezultate istraživanja "Rodna ravnopravnost u vrednovanju rada i zadovoljstava radom u organizacijama civilnoga društva" koje je nedavno provedeno u sklopu projekta "Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama" .

Uz primjere iz prakse, saznat će se kako se samo/zaposliti u udrugama ili pak gdje i zašto volontirati kako bi stekli radno iskustvo i lakše se zaposlili u budućnosti. Također, svaki sudionik/ica predavanja dobiti će primjerak priručnika "Aktivistička početnica – korisni savjeti za osnivanje i vođenje udruge". Priručnik na jednostavan način obrađuje sve važne teme vezane uz osnivanje i vođenje udruga – najavljuju iz CISOK-a.

CISOK će i u studenom nastaviti s radionicama pisanja molbi, prijava i motivacijskih pisama potencijalnim poslodavcima, a svakodnevno se održava radionica informatičke podrške korisnicima CISOK-a.

Na sve radionice potrebno se prijaviti na broj telefona 042 302 179 ili e-mailom [email protected]. Kontakt osobe su Marijana Dodigović i Sanja Ježić, a sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno.

Komentari