CISOK Varaždin u listopadu organizira nove besplatne radionice i predavanja

Objavljeno: 01.10.2014. 08:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - arhiva eVaraždin

Varaždinski Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) u prvom dijelu listopada organizira niz besplatnih radionica i predavanja.

Za zaposlene osobe zainteresirane za poduzetništvo, tražitelje zaposlenja i nezaposlene osobe u srijedu, 1. listopada u 16:30 sati održat će se radionica "Ja poduzetnik/ca?". Riječ je o radionici procjene poduzetničkog potencijala koja nastoji dati odgovor na brojna pitanja i nedoumice vezane uz odluku o poduzetničkom pothvatu.  

U četvrtak, 2. listopada u 16:30 sati počinje radionica "Učim o sebi - Kako pobijediti tremu?", namijenjena osobama koje žele naučiti kako pobijediti tremu i kako se uspješnije snalaziti u situacijama koje izazivaju tremu (ispit, razgovor za posao, javni nastup, itd.).

Radionica namijenjena učenicima nižih razreda osnovnih škola "Učim o zanimanjima" održat će se u petak, 3. listopada u 12:00 sati. Kroz zabavan kviz znanja, učenici će imati priliku upoznati različita zanimanja, a samim time se i bolje pripremiti za donošenje odluke o odabiru vlastitog zanimanja.

U utorak, 7. listopada u 13:00 sati održat će se predstavljanje mogućnosti studiranja u Nizozemskoj, namijenjeno učenicima završnih razreda srednjih škola. Prezentaciju će održati predstavnica fakulteta iz Nizozemske uz uvodnu i završnu riječ predstavnica CISOK-a te BHV Education. Učenici će moći saznati sve informacije o mogućnostima koje im se nude kada su u pitanju preddiplomski i diplomski studijski programi na Stenden University of Applied Sciences koji je lociran u Leeuwardenu i Emmenu, Nizozemska. Stenden University trenutno pohađa preko 11.000 studenata iz 60 zemalja nudeći jedinstveno internacionalno okruženje s iznimnim prilikama za profesionalni i osobni razvoj svakog studenta. Svi prisuti također će dobiti pozivnicu za 4. međunarodni sajam školovanja i karijere u inozemstvu (8.11.2014. Hotel Sheraton, Ulica kneza Borne 2, ZAGREB, 10:00 – 18:00h) na kojemu će sudjelovati predstavnici 25 obrazovnih institucija iz inozemstva među kojima će biti 3 fakulteta iz Nizozemske.

Istog dana, 7. listopada u 17:00 sati održat će se radionica "Nove poslovne mogućnosti: korištenje društvenih mreža u cilju povećanja poslovne produktivnosti", namijenjena obrtnicima i malim poduzetnicima. Tijekom radionice prisutni obrtnici i mali poduzetnici će imati priliku upoznati se detaljnije s korištenjem društvenih mreža u svrhu promoviranja djelatnosti i širenja mreže poslovnih kontakata i potencijalnih klijenata.

Za mlade nezaposlene osobe 14. listopada u 13:00 sati održat će se radionica "Prvi put u potrazi za poslom", na kojoj će saznati više o pripremi za tržište rada, upoznati se sa strategijama traženja posla i pisanjem prvog životopisa i molbe.

Sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno, a prijaviti se možete na broj telefona 042 302 179, e-mail: [email protected] ili osobno na adresi CISOK-a Varaždin - Ulica Ivana Kukuljevića 12. Radno vrijeme CISOK-a je od ponedjeljka do petka od 8:00 do 18:00 sati.

Komentari