potpisan ugovor

eTV: Varaždinci i dalje imaju gdje otići kad ih zaboli zub preko vikenda

Objavljeno: 07.02.2017. 13:35

Zadnja izmjena: 07.02.2017. 15:00

Danas je potpisan Ugovor o financiranju stomatološkog dežurstva između Doma zdravlja i Varaždinske županije za 2017. godinu. Ugovor su potpisali ravnatelj Doma zdravlja Dražen Jagić i zamjenik župana Alen Kišić, a osigurano je oko 100 tisuća kuna za dežurstvo nedjeljom, blagdanima i praznicima.

Varaždinski Dom zdravlja, poznat kao "ambulanta kod Varteksa" jedini je u ovom okruženju koji ima organizirano posebno dežurstvo dentalne medicine. Ovo je prepoznala i Županija te tako osigurala sredstva za njihovo daljnje djelovanje. Zahvaljujući Ugovoru i iznosu od 100 tisuća kuna, bit će objavljen natječaj za sve stomatologe na području županije za sklapanje ugovora o financiranju njihovog rada u posebnim dežurstvima nedjeljom i blagdanom. Povećanje broja dežurnih stomatologa ovisi  između ostalog i o interesu samih stomatologa.

Godišnje se odrade 63 dežurstva s oko tisuću pacijenata koji zatraže dentalnu pomoć za vrijeme vikenda, blagdana i praznika, što u prosjeku ispada oko 15 pacijenata po dežurstvu. Radno vrijeme u tim danima je od 8 do 17 sati.

Iz Doma zdravlja ističu kako rade na opremanju svih ambulanti kako bi što kvalitetnije mogli pružiti zdravstvenu skrb. Dosad su vlastitim sredstvima financirali 3 nove zubarske mašine, a u planu je i prijava na Natječaj za opremanje iz strukturnih fondova EU, sve s ciljem pružanja bolje zdravstvene skrbi građanima.

Komentari