nove tehnologije za najmlađe

Digitalizacija ulazi i u vrtiće - djeca već sada imaju priliku učiti na daljinu

Objavljeno: 02.03.2017. 15:51

Zadnja izmjena: 02.03.2017. 15:55

Digitalizacija i kompjutori još nisu dovoljno ušli u naše vrtiće, premda se djeca praktički već rađaju s računalima, pametnim telefonima, internetom i svime onime što je izmijenilo način našeg života i komuniciranja.

Danas se o širenju informatičkih tehnologija kroz primjenu eTwinning projekata diskutiralo u varaždinskoj Županijskoj palači, uz sudjelovanje 70 pedagoga i djelatnika iz četiri županije. O eTwinning projektu - kao načinu međunarodnog povezivanja među vrtićima - mi smo već pisali - s autoricom nagrađenog projekta Andrejom Sedlar imali smo i zaseban intervju. Ona je danas na skupu predstavila svoj projekt "Music, Kids, and Play".

>> NAGRAĐIVANA ODGAJATELJICA 'Djeca se rađaju s kompjutorima i moraju od početka učiti informatiku'

- Ono što ćemo svakako najviše istaknuti je da ti projekti stvaraju zajednicu koja uči. To nisu projekti iz kojih proizlazi neka ekonomska pomoć ili novci, već su projekti gdje se stječu nove razmjene iskustva s područja predškolskog odgoja, ali i upoznaju ljudi na profesionalnoj i privatnoj razini što je jako dobro. - naglasila je ravnateljica ravnateljica vrtića Dječji svijet iz Varaždina Ljubimka Hajdin.

Inače, djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja na području Varaždinske županije obavlja se u 32 dječja vrtića, od kojih su 24 samostalna dječja vrtića, dok je 8 dječjih vrtića s jednom ili više podružnica. Gradovi i općine osnivači su 11 dječjih vrtića, vjerske zajednice osnivači su 2 dječja vrtića, a u privatnom je vlasništvu 19 dječjih vrtića. Osim dječjih vrtića, djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja obavlja se i u osnovnim školama i udrugama (programi predškole i kraći športski programi za djecu predškolske dobi).

 

 

Komentari