gospodarenje otpadom

Najavljuje se dovršetak reciklažnog dvorišta do proljeća

Objavljeno: 27.09.2016. 10:53

Foto: Petra Mlinarić

U srpnju je započela gradnja reciklažnog dvorišta smještenog na lokaciji Motičnjak, a prema riječima izvođača, njegov dovršetak se očekuje najkasnije do proljeća 2017. godine. 

Danas je gradonačelnik Goran Habuš obišao gradilište sa svojim suradnicima i pritom medijima predstavio detalje o samom dvorištu. 

- Sav onaj otpad koji građani ne budu selektirali na licu mjesta, u svojim domovima, moći će besplatno odlagati na reciklažnom dvorištu. Vezano uz građevinski otpad, njega će moći besplatno odlagati do 200 kilograma u periodu od 6 mjeseci. - izjavio je Robert Briški, voditelj odsjeka za redarstvo

Davor Skroza, direktor varaždinske Čistoće se osvrnuo na pozitivno iskustvo u Općini Gornji Kneginec gdje mještani sav otpad koji je nekada završavao u prirodi, danas odlažu u reciklažnom dvorištu.

- Izgradnjom reciklažnog dvorišta, koje će biti najkvalitetnije u zemlji, ispunit ćemo zadnju obvezu prema Zakonu o gospodarenju otpadom. - rekao je Goran Habuš, gradonačelnik Varaždina.

 Vrijednost cjelopkupnih radova iznosi više od 3,7 milijuna kn, od toga će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinacirati dio od milijun i 740 tisuća kuna, dok će preostali dio, od 2 milijuna financirati Grad Varaždin.  

Komentari