donacija

Dom za starije i nemoćne primio donaciju za uređenje Odjela za oboljele od Alzheimerove bolesti

Objavljeno: 21.02.2017. 11:23

Zadnja izmjena: 21.02.2017. 11:23

Danas je u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin održana svečanost povodom gradske donacije za nabavu opreme za otvaranje Odjela za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija.

Ček u iznosu od 160 tisuća kuna u ime Doma primila je ravnateljica Tamara Ljubić, a korisnici su prigodnim programom zahvalili Gradu koji već dugi niz godina financira dnevni centar u Domu. Zadnjim rebalansom prošle godine na inicijativu Povjerenstva za starije osobe i umirovljenike odlučili su prenamijeniti sredstva namijenjena besplatnom autobusnom prijevozu umirovljenika za pomoć Domu za starije i nemoćne.. 

- Moja je ideja bila da to sredstva ne idu u programe, već da ostane nešto trajno, da ide u opremu pa smo u razgovoru s ravnateljicom došli smo do zaključka da je to za opremanje odjela. - istaknuo je gradonačelnik Habuš. 

Alzheimerova bolest kao svojevrsna enigma suvremene medicine unatoč suvremenoj opremi i napretku svaki dan uzima sve više maha. U našojj županiji ukupno je oko 600 oboljelih, dok je u samom Varaždinu oko stotinjak oboljelih. Otvaranje ovakvog odjela za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija itekako je hvalevrijedna inicijativa koja će pomoći oboljelima da se što lakše nose s izazovima i posljedicama ove opake bolesti.


 

 

Komentari