obrat po pitanju proračuna?

eTV: Habijan pozvao aktualnu gradsku vlast da do ožujka ove godine zajedno pripreme proračun grada Varaždina

Objavljeno: 11.01.2017. 10:08

Zadnja izmjena: 11.01.2017. 10:44

Foto: Željko Porobija

Na današnjoj je presici šef varaždinskog HDZ-a pozvao SDP i HNS na suradnju kako bi se do kraja ožujka pripremio proračun grada Varaždina, postavljajući pritom i jasne kriterije njegove prihvatljivosti.

U prvom dijelu presice Habijan je osporio Habuševe navode da će se zbog privremenog financiranja zaustaviti projekti - jer svi oni koje je gradonačelnik pobrojao na nedavnoj presici već su bili u proračunu za 2016. pa su kasnije iz njega izbačeni. Ujedno je uputio da se pitanje o tome zašto baš ovaj proračun nije prošao uputi vijećnicima koji su dosad prihvaćali proračune a ovaj sada odbacili.

Otvoreni za razgovore

No, unatoč ovim kritikama, Habijan je pozvao aktualnu gradsku vlast na suradnju kako bi se do kraja ožujka pripremio proračun grada Varaždina, pri čemu je gradonačelniku ostavio na izbor kako će se to konkretno provesti.

- Dakle, da li će aktualna vlast pripremiti prijedlog pa dostaviti isti svim vijećnicima na razmatranje, ili da formiramo radnu skupinu unutar gradskog vijeća koja će zajedno pripremiti proračun - to ovisi o njima. Mi smo otvoreni za razgovore i prijedloge, želim jasno pokazati da vodimo proaktivnu politiku u gradu Varaždinu. - istaknuo je Habijan.

Na naše pitanje koje točke u eventualnom novom proračunu neće nikako prihvatiti, šef lokalnog HDZ-a odgovorio je kako se moraju servisirati dugovi i konsolidirati proračun, tako da ne dolaze u obzir dodatna zaduživanja poput kupovanja neke nekretnine. Na koncu treba još naglasiti kako bi se eventualnim dogovorom oko proračuna izbjeglo postavljanje vladinog povjerenika i Habuš bi ostao gradonačelnik sve do lokalnih izbora.

Komentari