Fotelju župana zamijenio laserskim graviranjem kristala

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 22.01.2011. 10:08

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Bivši varaždinski župan i saborski zastupnik Zvonimir Sabati, otkako više nije toliko aktivan u politici, odlučio je otkriti i svoju pomalo umjetničku stranu.

Izradu modela od kristala s različitim motivima pretvorio je privatan posao, o kojem je, kaže, razmišljao još i prije pet godina. Tada se time nije mogao ozbiljnije baviti, jer je bio na političkim funkcijama. Nakon proteklih lokalnih izbora stvari su se promijenile, pa je i Sabati našao vremena za pokretanje vlastita posla.

- Krajem 2009. godine istraživao sam tržište i vidio da u Hrvatskoj nema mnogo tvrtki koje se time bave. To je novi proizvod za potrebe turizma, promidžbe, kao poklon i slično. Nije kič, riječ je o luksuznom proizvodu koji nije preskup, a ima trajnu vrijednost. Naručio sam stroj koji mi je stigao lani u svibnju i tada sam počeo s proizvodnjom - kaže Sabati.

Proizvodi nastaju laserskim graviranjem 3 D modela unutar kristala. Na taj se način mogu koristiti bilo kakvi motivi, od slika do ljudi. Moguće je, priča bivši varaždinski župan, napraviti i 3 D portrete.

Obično radi prema zahtjevima i željama kupaca.

- Oni odlučuju što će biti na kristalu, a potrebno je odrediti i oblik kristala. U pravilu radim za poznate kupce, ali ima i standardnih modela i za širu populaciju - kaže Sabati.

Neki od modela mogli su vidjeti i posjetitelji posljednjeg Adventa u Varaždinu, no Sabati ističe kako od sajmova baš mnogo i ne očekuje.

- Sajmovi su mjesta gdje se može predstaviti proizvod i proizvođač, a mogu se eventualno pojaviti i neki kupci koji bi kupili veći broj proizvoda. Na Adventu je bilo određenih poslovnih dogovora - kaže.

Budući da radi kao profesor na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, smatra da mu se ovaj privatan posao s profesorskim samo nadopunjuje, budući da predaje oblikovanje i procesiranje teksta i slike. Sve što radi, pokušava prenijeti svojim studentima, pa je to, kaže, dobar spoj. Uz privatan posao i predavanja na fakultetu, i za politiku još nađe vremena. Vijećnik je HSS-a u Županijskoj skupštini i županijski čelnik stranke.

- Ako se sve dobro rasporedi, ima vremena za sve - rekao je bivši župan.


Agencija VLM



Komentari