FOTO: Grad Varaždin tema “Hrvatskog dana“ za školarce u Sevilli

galerija-images/varazdinske uciteljice u spanjolskoj 2

Objavljeno: 30.10.2014. 09:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Gordana Foder

Učiteljice varaždinske IV. OŠ Sofija Fruk, Antonija Benjak i Gordana Foder imale su zanimljiv radni dan s španjolskim kolegama i kolegicama u CP Mosaico u Sevilli...

U C.P. Mosaico School varaždinske učiteljice su imale zanimljivu satnicu u sklopu „Hrvatskog dana“ na toj školi. Naime, Antonija Benjak održala je predavanje o Varaždinu učenicima četvrtog razreda, a učiteljica Sofija Fruk tamošnjim školarcima predstavila je osobitosti Republike Hrvatske.

- Radni stol u jednoj od učionica prekrile smo zastavama RH i Varaždina, te prospektima i hrvatskim razglednicama. U sklopu „Hrvatskog dana“, slušala se glazba tipična za našu zemlju u izvođenju dalmatinskih klapa i tamburaša iz slavonske ravni – doznajemo od Gordane Foder.

Ovih dana varaždinske učiteljice štošta su doznale o projektima koji se provode u Mosacio scool.

- Nazočile smo interaktivnim radionicama u predškolskim razredima i u četvrtom razredu. Djeca su podijeljena u grupe, od kojih svaka ima voditelja - volontera iz redova roditelja. Imaju različite zadatke i aktivnost traje oko 15 - 20 minuta. Potom se grupe rotiraju (u španjolskoj nastavni sat traje 60 minuta), te tako izmjenjuju aktivnosti – kažu učiteljice koje sudjeluju u projektu „Poboljšanje programa rada i internacionalizacije IV. osnovne škole Varaždin“ Erasmus+, KA1.

Osim spomenutih aktivnosti, naše učiteljice su nazočile i satu glazbene kulture, gdje su vidjele neke nove i drugačije metode rada:
{gallery}varazdinske uciteljice u spanjolskoj 2{/gallery}

Komentari