Vrhunski opremljena

Novim vozilima djelatnici 'hitne' stići će brzo u svaki kutak Varaždinske županije

Objavljeno: 08.03.2016. 12:28

Zadnja izmjena: 08.03.2016. 12:43

Foto: Ivan Tomašković

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije nabavio je pet novih vozila u ukupnoj vrijednosti od 2,45 milijuna kuna, a ona su predstavljena danas.

Riječ je o novim sofisticiranim, vrhunski opremljenim vozilima. Naime, svako vozilo ima 150 konjskih snaga i pogon 4x4.

- Ova investicija mnogo znači i ne postoje više vremenski uvjeti koji bi nas mogli spriječiti da dođemo do unesrećenog ili vitalno ugroženog pacijenta - rekla je Jasmina Begić, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Dodala je kako je mreža hitne medicinske službe u Varaždinske službe zadovoljavajuća i u skladu sa stanadardima, no s novim vozilima bit će još na višem nivou.

Dva vozila u Varaždinu

Od pet novih vozila za potrebe izvanbolničke hitne medicinske službe i po jedno vozilo koristit će se u Ivancu, Novom Marofu i Ludbregu, a dva u Varaždinu.

Riječ je o investiciji Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije uz ostvarena sredstva za decentralizirane funkcije u zdravstvu, sredstva iz  proračuna Varaždinske županije te vlastita sredstva namijenjena odlukom za kapitalna ulaganja uz suglasnost osnivača.

- Nova vozila su jako dobro opremljena pa djelatnici Hitne medicinske pomoći imaju znatno bolji standard kako bi pomogli našim pacijentima. Sada smo mirni neko vrijeme, uz naravno ulaganju u novu opremu - istaknuo je župan Štromar.

Vozači zadovoljni

No, koliko će nova vozila značiti onima koji njima upravljaju?

- Ovim vozilima moći ćemo stići u svaki kutak Varaždinske županije - rekao je Božidar Črnila koji već 30 godina radi kao vozač vozila Hitne medicinske pomoći.

- Svega ima u našem poslu. U posljednje vrijeme ima sve savjesnih vozača, no ima i vozača koji se za nama 'šlepaju' pa moramo paziti naprijed i otraga. Savjetujem im da to ne rade jer nismo bez razloga pod sirenom i rotirkama - zaključio je Črnila.

Kako bilo na predstavljanju novih vozila pogledajte u fotogaleriji.

 

Komentari