Vrlo važno za osmaše

Pred oko 300 učenika i roditelja devetu godinu zaredom krenula kampanja Odaberi svoju školu

Objavljeno: 11.04.2016. 18:55

Zadnja izmjena: 11.04.2016. 19:41

Foto: Ivan Tomašković

U sportskoj dvorani Druge gimnazije danas je započela kampanja Odaberi svoju školu.

Riječ je o kampanji koju provodi Varaždinska županija već devetu godinu zaredom i tako pomaže učenicima završnih razreda osnovnih škola kod odabira nastavka daljnjeg školovanja, odnosno srednje škole i zanimanja te ih pritom nastoji školovati za realne potrebe gospodarstva ili za uspješan nastavak studija, kod onih kojih tako odluče.

Obzirom da se prije same odluke o izboru srednje škole izuzetno važno informirati o postojećim programima te uvjetima i kriterijima upisa, cilj kampanje je prvenstveno olakšati učenicima donošenje odluke o nastavku školovanja te ih informirati o konkretnim potrebama na tržištu rada.

Za potrebe predstavljanja, a s ciljem da  se učenicima, u iznimno bogatoj i raznolikoj ponudi programa srednjih škola, olakša donošenje odluke koja je pred njima, tiskan je i 'Informativni vodičkroz srednje škole'koji sadrži kompletnu ponudu srednjoškolskog obrazovanja na području županije, a koji će se dijeliti svim učenicima završnih razreda prilikom kampanje 'Odaberi svoju školu'.

Tako su predstavljeni programi pred tristotinjak učenika i njihovih roditelja, a kakva je atmosfera vladala pogledajte u fotogaleriji.

 

Komentari