eu projekt

FOTO U Županiji predstavljen projekt 'Daroviti osnovnoškolci@digitalna fabrikacija'

Objavljeno: 10.07.2017. 12:27

Zadnja izmjena: 10.07.2017. 19:43

Foto: Jelena Pintar

Danas je u Županijskoj palači održana uvodna konferencija projekta pod nazivom „Daroviti osnovnoškolci@digitalna fabrikacija“ na kojoj su sudjelovali različiti predstavnici nositelja projekata i projektnih partnera.

Tako su nositelji i predstavnici ovog iznimno važnog projekta: Radimir Čačić, župan Varaždinske županije, ravnatelj Elektrostrojarske škole Igor Kos, dekan i član uprave Veleučilišta VERN  prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, ravnateljica Osnovne škole Sračinec Lidija Valec, ravnateljica Osnovne škole Tužno Jasna Brdar i Davor Balažinec koji je suosnivač tvrtke Mobilisis d.o.o.

Tom je prigodom ravnatelj Igor Kos održao kratku prezentaciju u kojoj je obrazložio detalje samog projekta, a nakon čega je župan Čačić izrazio zadovoljstvo i pohvalio rad na projektu. Svrha mu je unaprijediti kapacitete Elektrostrojarske škole i ključnih dionika na županijskoj razini vezane uz didaktičko-metodičke pristupe u radu s darovitim učenicima viših razreda osnovnih škola (5.-8. razred) iz Varaždinske županije na temelju koncepta „laboratorij digitalne fabrikacije“ – multidisciplinarnog odgojno-obrazovnog sadržaja za darovite učenike koji će primarno povezivati područja 2D/3D dizajna, programiranja, elektronike i robotike. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., u okviru instrumenta Poziv na dostavu projektnih prijedloga Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini.

Komentari