FOTO: Španjolski školarci „intervjuirali“ varaždinske učiteljice u Sevilji

galerija-images/varazdinske uciteljice u sevilji

Objavljeno: 02.11.2014. 13:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Gordana Foder

Varaždinske učiteljice iz IV. Osnovne škole ovih dana intenzivno rade sa španjolskim školarcima. Na satu engleskog jezika CP Mosaico učenici su ih "intervjuirali" o Hrvatskoj, Varaždinu, našem školstvu, igrama, hrani...

Učiteljice Sofija Fruk, Antonija Benjak i Gordana Foder u sklopu dvotjednog praćenja rada kolega i kolegica u Sevilji su ovih dana bile uključene u rad interaktivne radionice.

Na satu engleskog jezika učenici su ih "intervjuirali" o svemu što ih zanima o Hrvatskoj i Varaždinu. Mali radoznalci pritom su od gošći naučili hrvatske riječi i izraze.

- Iskustvo rada u interaktivnoj radionici prenijet ćemo kolegama kada se vratimo u Varaždin, na našim stručnim aktivima. Kolege iz CP Mosaico su nam pokazali novu metodu računanja, "igranje brojevima", inovaciju profesorice sa sveučilišta u Cadizu, koja pomaže učenicima da se lakše snađu u računanju (zbrajanje, množenje, dijeljenje) – doznajemo od Gordane Foder koja je radeći s malim Španjolcima naučila dosta riječi i izraza koje oni koriste u svojem materinjem jeziku.

Inače, varaždinske učiteljice nazočile su i satu yoge u školi za djecu predškolskog uzrasta i s kolegicom iz Mosaico škole pripremile radionicu inspiriranu jednim od projekata IV. OŠ Varaždin.
{gallery}varazdinske uciteljice u sevilji{/gallery}

 

Komentari