FOTO: Svečanim koncertom proslavljen Dan varaždinske policije

galerija-images/dan policije 2014

Objavljeno: 25.09.2014. 10:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: V. Mihalić

Svečanim koncertom i humorističnim skečom, Policijska uprava varaždinska proslavila je u varaždinskom kazalištu Dan policije i blagdan svog zaštitnika Sv. Mihovila.

Uz „Eru s onog svijeta“, u odličnoj izvedbi Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske te solista Ivanke Boljkovac, Ljubomira Puškarića, Kristinu Anđelku Đopar i Nikšu Radovanovića, službenici i djelatnici PU varaždinske proslavili su svoj dan i blagdan svog zaštitnika Sv. Mihovila.

- Od 1200 kaznenih djela u posljednjih godinu dana, riješeno je gotovo 75 posto kaznenih djela. To nas i dalje svrstava u hrvatski i europski vrh. Veseli nas što smo mnogim preventivnim akcijama i ciljanoj presiji prema multirecidivistima, smanjili broj prometnih nesreća za 14 posto. No, koliko god radili, nikada nismo i ne smijemo biti zadovoljni, već moramo biti na oprezu i spremni reagirati. Vjerujte mi, svih 680 policajki i policajaca, službenica i službenika angažirano je oko svakog kaznenog dijela, jer nam je svaki građanin bitan – naglasio je načelnik PU varaždinske Darko Jurčec.

Odličnu suradnju s varaždinskom policijom istaknuli su i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš te varaždinski župan Predrag Štromar. Vijeće za prevenciju, Zaklada Sv. Mihovila samo su neki od projekata kojima se ističe varaždinska policija.

– Imamo izuzetno dobru suradnju s varaždinskom policijom, posebno u posljednje dvije godine kada imamo neke novosti, kao što je Vijeće za prevenciju koje raspravlja o problemima u općinama i gradovima. Mislim da je to Vijeće jako dobra solucija, jer se o problemima raspravlja jedanput u dva mjeseca i rješava se puno više problema. Također, jako je dobra Zaklada sv. Mihovila u koju svi mogu uplatiti sredstva da bi policijska uprava lakše i jednostavnije rješavala neke probleme, primjerice kupnja čamca kada su poplave ili sve ono što treba policijskoj upravi za obavljanje njihova posla. Izuzetno pohvaljujem PU varaždinsku jer jako dobro rade svoj posao – istaknuo je župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

Suradnja funkcionira i na razini grada, a zahvaljujući policiji, Varaždin je jedan od najsigurnijih gradova u Hrvatskoj, kaže gradonačelnik Habuš.

– Policija je vrlo bitan faktor sigurnosti u svakoj zajednici pa tako i u gradu Varaždinu, koji je jedan od najsigurnijih gradova. Suradnja s policijom nije samo na riječima, već i na djelima. Tako smo prije dvije godine potpisali sporazum s ravnateljstvom policije, a rezultat tog sporazuma su riješene dvije kritične točke u Varaždinu, raskrižje u Optujskoj ulici i rotor u Ulici braće Radića. Ostaje nam još rotor kod Baumaxa i pred potpisivanjem smo novog sporazuma za još dva rotora, jedan u Filićevoj ulici, a drugi na križanju Zagrebačke i Gospodarske – najavio je Habuš.

Dobri podaci idu u korist samoj policijskoj upravi, čemu u prilog govori da će PU varaždinska postati policijska prijestolnica regije Sjever.

- Polako, ali sigurno, u Hrvatskoj se oblikuje i realizira projekt regionalnih policijskih uprava. Vrlo je izvjesno da će upravo varaždinska uprava biti policijska prijestolnica regije Sjever – naglasio je Jurčec, načelnik PU varaždinske.

Svečana proslava Dana policije završila je humorističnim skečom o „četiri faze policijskog ispitivanja“ kojeg su izveli varaždinski glumci Hana Hegedušić i Jan Kerekeš.

{gallery}dan policije 2014{/gallery}

Komentari