GDCK Varaždin i ove godine provodi akciju "Solidarnost na djelu"

Objavljeno: 02.10.2014. 09:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove se godine uključuje u 42. tradicionalnu sabirnu akciju Hrvatskog Crvenog križa "Solidarnost na djelu", koja će početi 9. listopada na području cijele Republike Hrvatske.

Prema Odluci Odbora GDCK Varaždin na području grada Varaždina akcija traje od 9. do 31. listopada, a u tom će periodu aktivisti Crvenog križa obilaziti kućanstva i prikupljati novčane priloge.

Svi aktivisti bit će obilježeni posebnom akreditacijom na kojoj je istaknuto ime i prezime aktivista, kako bi građani znali tko im dolazi na vrata. Aktivisti će za dobivene novčane priloge davati prigodne bonove – označivače stranica s oznakom vrijednosti od 5,00 kuna, numerirane i ovjerene žigom GDCK Varaždin.

Od prikupljenih sredstava u ovoj akciji nabavljat će se prehrambeni artikli za obitelji lošijeg socijalnog statusa na području grada Varaždina i dijelom za poplavljena područja RH (prema odluci Glavnog odbora HCK).

U akciju se također uključuju i osnovne i srednje škole na području grada Varaždina te osnovne škole vanjskih općina. Prema odluci Odbora GDCK Varaždin, 50% prikupljenih sredstava po školama vraća se na žiro-račune škola i od tih sredstava škole su u obvezi opremati ormariće Prve pomoći ili platiti školsku kuhinju djeci čiji roditelji to nisu u mogućnosti.

Iz GDCK varaždin zahvaljuju svima na sudjelovanju i doprinosu u akciji "Solidarnost na djelu".

Komentari