doveo i ministra poljoprivrede

Habijan izjavio da s placa u Varaždinu treba maknuti - posrednike!

Objavljeno: 07.04.2017. 10:31

Zadnja izmjena: 07.04.2017. 11:11

Foto: Viktor Hranić

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušiću jutros je posjetio Varaždinski plac, a potom posjetio i manifestaciju „Doručak s hrvatskih farmi“  koja se danas održava u hotelu Turist u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije.

Ministru su se na tržnici pridružili, uz HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Križanića, HDZ-ovi kandidati za gradonačelnika Varaždina i župana Varaždinske županije, Damir Habijan i Alen Runac. Tom prilikom Habijan je, razgovarajući s proizvođačima hrane i kupcima, iznio svoju ideju satelitskih zelenih tržnica po gradskim četvrtima.

"Bez posrednika!"

- Varaždin se treba pridružiti gradovima koji s ponosom nastoje proizvesti što više hrane za vlastite potrebe. Popularni „plac“ našim sugrađankama i sugrađanima treba biti osnovni izvor svježih i zdravih proizvoda, poznatog porijekla iz susjedstva, po prihvatljivim cijenama i bez posrednika – rekao je Habijan.

Naima, HDZ-ov kandidat za gradonalečelnika ističe da je Varaždin okružen naseljima u kojima postoji kvalitetna poljoprivredna proizvodnja, a njegova ideja satelitskih zelenih tržnica, kako je istaknuo, uključuje osiguranje i opremanje primjerenog prostora za njihovu realizaciju.  Također, u gradskoj tržnici vidi i turistički potencijal.

Ministar Tolušić kao razlog posjeta tržnici istaknuo je potrebu za promocijom proizvoda OPG-ovaca koji jedini, kako je rekao, mogu očuvati hrvatska sela.

Komentari