Japanski veleposlanik o Varaždinskoj županiji: Ovdje se kvalitetno živi!

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 14.10.2014. 07:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

U sklopu posjete Varaždinu i otvorenja izložbe „Japanski urbanistički projekti 1960-ih“ veleposlanik Japana NJ.E. Keiji Ide održao je sastanak sa zamjenikom župana Varaždinske županije Alenom Kišićem u Županijskoj palači te se tom prigodom upoznao s bogatom poviješću Županije, i projektima koje njezina vlast provodi kako bi poboljšala životne uvjete svojih građana...

Zamjenik župana je istaknuo kako se veleposlanik Japana s velikim zanimanjem upoznao s prednostima Varaždinske županije.

-Obzirom da mi mnogo financijskih sredstava ulažemo u razvoj obrazovanja te da nam je ono prioritet, veleposlanika je oduševila činjenica o broju naših učenika koji osvajaju prva mjesta na državnima, ali i međunarodnim natjecanjima. Posebno ga se dojmio rad naših Centara izvrsnosti- rekao je zamjenik župana te dodao kako Varaždinska županija svojim prirodnim ljepotama i kulturnim znamenitostima može biti pravi mamac za turiste iz dalekog Japana.

I veleposlanik NJ.E. Keiji Ide izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom te naglasio kako je Varaždinska županija jedna od najrazvijenijih hrvatskih županija.

-Moram priznati kako se u ovoj Županiji izvrsno nadopunjavaju bogata povijest, ali i perspektivna budućnost. Činjenica je da se ovdje kvalitetno živi, a najviše me veseli podatak da se na ovom prostoru isplati investirati. Nadam se da će u skorijoj budućnosti i poneka japanska otvoriti svoj pogon ili predstavništvo – naznačio je veleposlanik Keji Ide te pohvalio Varaždinsku županiju koja svoj razvoj temelji na dugoročnom ulaganju u obrazovanje.

Nakon razgovora sa zamjenikom župana veleposlanik Japana je razgledao Županijsku palaču, a nakon toga prošetao užim središtem Grada Varaždina.

Komentari