Josipović odlikovao Društvo inovatora Varaždinske županije Poveljom RH

Objavljeno: 07.10.2014. 13:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Predsjednik Republike dr. Ivo Josipović uručio je danas odlikovanja i priznanja te uputio građanima čestitku u prigodi dana Dana neovisnosti. Povelju Republike Hrvatske uručio je i Društvu inovatora Varaždinske županije...

Povodom Dana neovisnosti u svom Uredu predsjednik Josipović je jutros uručio Povelju Republike Hrvatske Društvu inovatora varaždinske županije, koje ove godine obilježava 30 godina uspješnog rada.

Predsjednik je na Pantovčaku povelju uručio Josipu Kužiru, predsjedniku DI Varaždinske županije.

- To je veliko priznanje za naš ukupan doprinos inovatorstvu i razvoju gospodarstva u Hrvatskoj – izjavio je Kužir za portal eVaraždin.

Društvo inovatora Varaždinske županije ove godine osvojilo je dvije srebrne medalje na međunarodnom sajmu inovacija u Iloku i dobitnik je priznanja svoje krovne Udruge inovatora Hrvatske.

- Uskoro javnosti namjeravamo predstaviti i svoj plan stavljanja u funkciju gospodarstva prostor bivše varaždinske vojarne u Optujskoj ulici – naglasio je Kužir.

Povelja Republike Hrvatske je priznanje Republike Hrvatske ustanovljeno Zakonom o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske.

Dodjeljuje se međunarodnim organizacijama, pravnim osobama, stranim državnicima te hrvatskim i stranim državljanima za doprinos razvitku i promicanju međunarodnog položaja Republike Hrvatske te za doprinos znanstvenom, kulturnom, gospodarskom i drugom razvitku RH.

Komentari