Županijski SDP o proračunu

Kišić poručio Podolnjaku: Zbog Vlade smo 'slijepo crijevo', agitirajte za nas 'u svojem Mostu'

Objavljeno: 14.03.2016. 11:24

Zadnja izmjena: 15.03.2016. 12:31

Foto: Josip Novak

Saborski zastupnik i predsjednik ŽO SDP-a Varaždinske županije Mario Habek i zamjenik župana Alen Kišić na današnjoj konferenciji za novinare državni proračun za ovu godinu ocijenili su "nedovoljno socijalnim i usmjerenim na ubijanje ruralnih krajeva"...

Habek proračun smatra kozmetičkim i nedovoljno razvojnim jer kako je između ostalog rekao "u njemu je, usprkos obećanjima, osigurana tek jedna desetina potrebnog novca za novorođenu djecu".  

Čelni ljudi županijskog SDP-a poručili su da ova, sada oporbena stranka, u Saboru neće podržati prijedlog proračuna, za kojeg kažu da je "pljuska Varaždinskoj županiji". 


Mario Habek upozorio je da su u njemu smanjena sredstva za socijalne naknade i dječji doplatak.

- Izostala su i sredstva za prijevoza srednjoškolaca čime je ugrožena budućnost tog projekta koji je izuzetno značajan za Varaždinsku županiju. Još gora je odluka o ukidanju sredstava za projekte JPP-a u iznosu  od 15 milijuna kuna – naglasio je Habek dodavši kako je, po njemu, aktualna Vlada "pogubna za ovaj kraj".

"Najviše novca ide vjerskim zajednicama"

I potpredsjednik Županijske organizacije SDP-a Alen Kišić se također kritički osvrnuo na prijedlog proračuna, za koji kaže da  je "najavljen kao reformski, a najviše novca ide vjerskim zajednicama".

Odluku Vlade o smanjenju novca namijenjenog zdravstvu i poticanju izvrsnosti u obrazovanju nazvao je lošom, te pozvao saborske zastupnike iz Varaždinske županije da poguraju projekte dogradnje bolnica u Klenovniku i Novom Marofu.

Potpredsjednika Hrvatskog sabora Roberta Podolnjaka pozvao je, pak, neka digne kad treba ruku kao Varaždinac i akademski profesor.

- Agitirajte u svojem Mostu da se barem dio projekata iz Varaždinske županije uvrsti u proračun je smo zahvaljujući ovoj Vladi postali "slijepo crijevo" – naglasio je Kišić.

Komentari