Stručno usavršavanje

Komunikolog dr. sc. Danijel Labaš gostovao u Srednjoj školi Novi Marof

Objavljeno: 17.02.2017. 09:24

Zadnja izmjena: 17.02.2017. 09:24

Jučer je u prostorijama Srednje škole Novi Marof održano gostujuće predavanje komunikologa i izvanrednog profesora dr. sc. Danijela Labaša na temu Medijska pismenost i informacijsko doba – izazovi i mogućnosti.

Predavanje je bilo namijenjeno nastavnicima, a održano je na inicijativu ravnateljice škole. Komunikolog dr. sc. Danijel Labaš, izvanredni profesor s Odsjeka za komunikologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu nastavnicima je govorio o važnosti medijske pismenosti, kako za nastavnike, tako i učenike i roditelje. Kako sam kaže  - "medijska pismenost učenicima treba za svladavanje komunikacijskih i medijskih vještina, roditeljima za razumijevanje kako mediji funkcioniraju, a nastavnicima da bi naučili koristiti medije u nastavi."

Na predavanju je bilo riječi i o cyberbullingu koji preko medija ulazi u svačije domove, ali i medijskoj manipulaciji. Ugledni komunikolog na samom kraju pohvalio je i aktivnosti Srednje škole Novi Marof koja je prije desetak dana obilježila Dan sigurnijeg interneta s motom "Komunikacija odgoja. Odgoj komunicira" - čime je kako kaže Labaš - "potvrdio da obitelj kao primarna zajednica, a potom i škola, utječu na oblikovanje komunikacijskih vještina svakog čovjeka, zbog čega trebamo komunicirati odgovorno."

Komentari