Koncert Miše Kovača u Varaždinu - dio prihoda za bolnicu

Objavljeno: 08.02.2011. 13:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Početkom travnja, točnije 09.04. u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin održat će se koncertni spektakl humanitarnog karaktera živuće legende hrvatske estradne scene Mate Miše Kovača.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača na sceni je dugi niz godina. Iako je prošle godine, kako je sam izjavio, izdao svoj posljednji album i najavio kraj karijere, još će nas jednom podsjetiti na sve svoje stare i nove hitove.

Prošlogodišnji album "Ne tražim istinu" prepun je novih uspješnica, jednako kao i svi albumi do sada. Sve je počelo još davne 1969. hitom "Više se nećeš vratiti", kojim je Mišo krenuo putem najuspješnijeg pjevača zabavne glazbe. Ova skladba Mate Miše Kovača, ujedno i pobjednička pjesma s nekad popularnog sarajevskog festiva Vaš šlager sezone, autorsko je djelo tada mladog skladatelja i tekstopisca Đorđa Novkovića.

Njihova se suradnja nastavila dugi niz godina u kojima je Mišo ostvario mnogobrojne uspjehe, i to od uvijek popunjenih koncertnih dvorana pa sve do ploča prodanih u miljunskim nakladama.

- Mišine hitove niti je potrebno nabrajati, niti brinuti za interes publike i posjećenost koncerta jer Mate Mišo Kovač pjevač je čije hitove napamet znaju sve generacije, rekao je Neven Buljan, organizator koncerta i upravitelj Gradske sportske dvorane Varaždin.

Prodaja ulaznica počinje 10. ožujka, a svi zainteresirani moći će ih kupiti po cijeni od 80 kuna za parter i 90 za tribine, dok ćete za VIP ulaznice izdvojiti 250 kuna. Na dan koncerta cijena ulaznica će biti 90 kuna za parter i 100 kuna za tribine.

Od svake prodane ulaznice izdvojit će se 10 kuna za kupnju neurofeedback uređaja za Opću bolnicu Varaždin.

Neurofeedback je medicinski uređaj čiji se rad bazira na praćenju električne aktivnosti mozga (EEG-a) i davanju povratne informacije (feedback).

Riječ je o metodi koja „uči“ mozak kako da poboljša vlastito funkcioniranje. Uređaj omogućava tretman djece sa simptomima autizma te je kao takav poželjan u terapiji i donosi izvanredne rezultate.

- Procijenjena vrijednost uređaja iznosi 55.000 kuna. Dio sredstava prikupljen je dobrotvornim prilozima naših sugrađana, a nadamo se da ćemo se našim prihodom ostvarenim od prodaje ulaznica približiti konačnom iznosu za nabavku ovog uređaja, dodao je Buljan.

Stoga dođite na koncertni spektakl i kupnjom Vaše ulaznice podržite nabavku medicinskog uređaja neurofeedbacka namijenjenog djeci s autizmom. Vidimo se 9. travnja u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin!

Komentari