Mrzljak na zasjedanju HBK: Hrvatski biskupi uvijek suosjećaju s braniteljima

Piše: J.N./eVz/IKA

Objavljeno: 24.10.2014. 12:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: IKA

Posljednjega dana jesenskog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije, u četvrtak 23. listopada u sjedištu HBK u Zagrebu predstavljeni su glavni naglasci sa zasjedanja. Predsjednik Hrvatskoga Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak istaknuo je kako je tema vezana uz Caritas uvijek na dnevnom redu zasjedanja...

Caritas je važan za djelovanje Crkve, naglasio je mons. Mrzljak, te je izvijestio o akciji pomoći za poplavljene za što je HBK izdvojila 12 milijuna kuna. Novac je podijeljen najugroženijima na području Slavonije, ali je pomoć upućena i u susjedne zemlje Bosnu i Hercegovinu te Srbiju.

- K tomu, do 30. rujna na račun Caritasa je uplaćeno više od osam milijuna kuna što će se raspodijeliti prema projektima obnove. Potpora Crkve je i puno veća, jer su sredstva donirali i Caritasi pojedinih biskupija, redovničkih ustanova, župa i dr. Nadalje, u akciji "Spremni za dobro" prikupljeno je 350.000 kn, što je raspodijeljeno po biskupijama, za tisuću učenika po 350 kn – istaknuo je varaždinski biskup.

U akciji "Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH" koju je Caritas provodio u proljeće sakupljeno je oko 2.140.000 kuna. Predstavljajući kratko predstojeće aktivnosti, biskup Mrzljak istaknuo je kako se pripremaju redovne akcije "Za tisuću radosti", te Nedjelja Caritasa, 14. prosinca.

Osvrnuo se i na prosvjede branitelja te je istaknuo kako hrvatski biskupi uvijek suosjećaju s braniteljima i sa svim poteškoćama te mole za njihove nakane.

Komentari