Brifing uoči sjednice vijeća

Evo što Habuš planira s novom zonom, radnim vremenom ugostitelja, svojom plaćom i mini busevima

Objavljeno: 23.02.2016. 13:10

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 14:03

Foto: Ivan Tomašković

Gradonačelnik Goran Habuš danas je održao brifing za medije na kojem je predstavio najvažnije točke predstojeće sjednice Gradskog vijeća koja je na rasporedu 25. veljače, ovog četvrtka.

Kao vrlo važnu točku izdvojio je osnivanje Gospodarske zone Brezje; riječi je bilo o smanjenju plaća njemu i Radeliću, radnom vremenu ugostitelja u gradu Varaždinu te koncesiji za mini buseve. Ovo su četiri najvažnije stvari o kojima je govorio:

1. Gospodarska zona Brezje

Grad u svojem vlasništvu na samom ulazu u Varaždin ima 80 hektara zemljišta, koje se sada namjerava ponuditi investitorima: - Ovime želimo poslati jasnu poruku domaćim i stranim investitorima da Varaždin ima što ponuditi, da dođu u grad i investiraju te da zajedno pokrenemo dobru priču. Radimo velike popuste i investitori će imati velike pogodnosti - rekao je Habuš.

Gradonačelnik je dodao da se rasprava sa zainteresiranom javnošću provela, kao i savjetovanje s čelnicima županijske Gospodarske i Obrtničke komore, te da zainteresiranih investitora već ima. Komentirao je i prijedlog HDZ-a, da autonomno povjerenstvo određuje kome će ići poticaji u budućoj zoni.

- Važna je transparentnost i svi poticaji moraju biti poznati u naprijed. Kad investitor stigne u Brezje, mora znati koji ga poticaji očekuju i HDZ-ov prijedlog nećemo moći prihvatiti - zaključio je Habuš.

2. Manja plaće

Na Gradskom vijeću vijećnici će također razmatrati Prijedlog o izmjeni Odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Varaždina, Gorana Habuša i Vjerana Radelića. Habuš bi ubuduće trebao imati plaću u brutu manju za 570 kuna, a Radelić za 512 kuna.

3. Rad ugostitelja u Varaždinu


Na dnevnom redu u četvrtak bit će i Prijedlog odluke o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina. Najvažnija stavka je da gradonačelnik može produljiti radno vrijeme ugostiteljski objekata na svoju ruku, kao i smanjiti radno vrijeme nekog ugostiteljskog objekta za dva sata.

Također uvodi se i radno vrijeme za Obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva.

4. Gradski mini busevi

Na dnevnom redu naći će se Izvješće o provedenim radnja u postupku dodjele koncesije za prijevoz putnika u javnom prometu na području Grada Varaždina. Tražit će se novi koncesionar za mini buseve koji prevoze putnike na području grada, a gadonačelnik Habuš istaknuo je da će od novog koncesionira tražiti da maksimalna karta iznosi sedam kuna.

- Vjerujemo da će doći do tržišne utakmice i da će cijena karte biti još niža - zaključio je gradonačelnik.

Komentari