opet bez 13. glasa

FOTO Iako je Habuš ponudio i ostavku, proračun opet nije prihvaćen (izjave vijećnika morate pročitati)

Objavljeno: 31.03.2017. 10:42

Zadnja izmjena: 31.03.2017. 11:20

Foto: Luka Šalamun

Unatoč tome što je gradonačelnik Habuš ponudio i davanje ostavke na mjesto gradonačelnika - i to već u ponedjeljak - opet nije dobio potrebnih 13 glasova kako bi u trećem i posljednjem pokušaju prošao proračun Grada za 2017. godinu.

Vijećnicima je ponuđen praktički isti proračun kao i prošli put, osim što su prihodi povećani za 300 tisuća kuna. Za diskusiju se prvo javili Zlatan Avar i Željko Bunić, koji su se posebno osvrnuli na Habijanovu pretpostavku da su se oni dogovorili s Habušem.

- Očito je Habijan imao neku rekreaciju danas pa se nije odmorio. Nismo ovdje da podržimo proračun. Tu smo da podržimo dvije odluke o suglasnosti, da se Gradski vrtić može javiti na EU natječaj. - izjavio je Bunić. 

'Kog ti Boga ovo treba?'

Natalija Martinčević je istaknula da se ništa nije dramatično dogodilo u posljednja 3 mjeseca, pa ne vidi da bi se nešto moglo dogoditi u narednih mjesec i pol dana.

- Nije mi jasno gospodine Habuše što ovo Vama treba nakon što Vas je Štromar odbacio kao staru cipelu? - upitala je Martinčević.

U ime kluba HDZ-a govorio je Marijan Cingula, koji je izjavio da time izražavaju nezadovoljstvo postojećom upravom, kao što se i Ladislav Ilčić također nije slagao s konceptom vođenja grada. Proračun su podržali SDP i Laburisti, s tim što je u ime ovih drugih Božidar Kolarić izrazio zabrinutost za zdravstveno stanje Alena Runca koji ovaj put nije nazivao vijećnike da podrže proračun. Nezavisni Stjepan Cepanec zamjerio je Habušu na vođenju grada.

- S trulim daskama ne možete napraviti most. - slikovito se izrazio Cepanec.

U posljednjem pokušaju da nekako vijećnike privoli na prihvaćanje proračuna, Habuš je bacio na stol i posljednju kartu.

- Moram pokušati još jednom staviti proračun - iako me već i žena pita 'Kog ti to Boga uopće treba?' Dat ću ostavku u ponedjeljak ako podržite proračun, a Grad će voditi zamjenik koji nije ni HNS-ovac i SDP-ovac, i ja neću dobiti dvije plaće. - emotivno je izjavio Habuš.

Nakon dodatne rasprave Habuša, Ilčića i Bunića, predsjednik Josip Hehet je poslušao apel Stjepana Hižaka da se što prije prijedlog da na glasanje. Na koncu je od 21 vijećnika za proračun glasalo nedovoljnih 12 vijećnika, dok su ostalih 9 bili protiv.

Puno manje rasprave je bilo oko prijedloga podrške projektima vrtića, koji je jednoglasno prihvaćen.

- Moram Buniću reći onu iz BIblije - tko tebe kamenom, ti njega kruhom - podržat ćemo projekte. - izjavio je Hehet te pozdravio vijećnike na sada već definitivno posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u ovom mandatu. Varaždin dobiva povjerenika - čije ćemo ime saznati u narednim danima - i koji će voditi Grad do konstituiranja novog Gradskog vijeća nakon lokalnih izbora u svibnju.

Komentari