Na radionici učili kako pripremiti "ruksak za katastrofe"

Objavljeno: 28.10.2014. 19:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: GDCK Varaždin

Izvor: galerija-images/gdck varazdin radionica katastrofe

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin uključilo se u projekt „Otpornost na katastrofe“ koji se provodi u dvanaest europskih zemalja.

Projekt se provodi kroz suradnju Europskih društva Crvenog križa i Europske komisija kroz kampanju koja ima za cilj jačanje svijesti o pripravnosti na katastrofe.

S obzirom na to da su ekstremni vremenski uvjeti sve češći, ozbiljniji i rasprostranjeniji, iz Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) i Europske komisija upozoravaju da bi se svaki pojedinac, od običnog građanina Europske unije do donositelja odluka, trebao pripremiti na posljedice novonastale klimatske situacije, kako u svom domu tako i u ostatku svijeta.

- U suradnji sa stručnim osobljem Učeničkog doma u Varaždinu pod vodstvom Štefice Zajec i profesorice Martine Cikač organizirana je radionica za učenike koji borave u Učeničkom domu pod nazivom „Jeste li spremni“. Učenici su morali sami pripremiti svoj takozvani "ruksak za katastrofe" koji sadrži sve najnužnije stvari i to u slučaju poplave, potresa i ekstremne hladnoće - rekli su iz GDCK-a Varaždin.

Učenici su bili podijeljeni u tri tima, a imali su tri minute za pripremu najnužnijih stvari. Također, kroz prezentaciju dobili su savjete o pripremi i postupanju u slučaju katastrofe te im je podijeljen mali podsjetnik sa osobnim planom za katastrofe.

U radionicu je bilo uključeno oko 60 učenika i bila je odlično prihvaćena.

{gallery}gdck varazdin radionica katastrofe{/gallery}

Komentari