Nakon dueta u Veroni, Lana Kos i Andrea Bocelli opet zajedno u Zagrebu

Objavljeno: 08.10.2014. 11:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: RAI I

Na glazbenom spektaklu koji će u Areni Zagreb biti održan u 29. studenoga, uz Andrea Bocellija, jednog od najomiljenijih svjetskih tenora, nastupit će i varaždinska sopranistica Lana Kos, istinska zvijezda na hrvatskom opernom nebu...

Nakon što je 2005. održao operni gala koncert u pulskoj Areni, Andrea Bocelli se ponovno vraća pred hrvatsku publiku. Organizatori koncerta najavili su kako Bocellijeve obožavatelje uz njegove jedinstvene interpretacije popularnih opernih arija, velikih hitova i evergreena s albuma „Passione“ i „Love in Portofino“ očekuje vrhunska glazbena produkcija, te niz glazbenih iznenađenja.

Za jedno od njih, pobrinut će se svjetski poznata hrvatska umjetnica Lana Kos, koja će zagrijati publiku pred koncert karizmatičnog 56-godišnjeg Toskanca.

- Ponudu organizatora ove koncertne poslastice prihvatila sam s oduševljenjem. Prvu suradnju s Bocellijem imala sam lani, na koncertu u hramu opere, u Areni u Veroni. Nastupili smo u popularnoj Napitnici iz Traviate – prisjetila se Lana Kos dueta s glazbenikom koji se može pohvaliti s više od 80 milijuna prodanih nosača zvuka.

Podsjetimo, velikim gala-koncertom 1. lipnja 2013. proslavljena je stogodišnjica opernih izvedbi u glasovitom veronskom amfiteatru. Na mjesto trećeg tenora, uz Dominga i Carrerasa, bio je pozvan i Andrea Bocelli. Lana je tada nastupila i sama, u velikoj ariji Violette iz spomenute Verdijeve opere. Za Bocellija, naša umjetnica kaže da je na nju ostavio najbolji dojam.

- Osvojio je mnogobrojna svjetska glazbena priznanja i nagrade, no on je ipak ostao skroman umjetnik. Prije zajedničkog nastupa u Veroni, bila nam je dovoljna kratka proba i to u mojoj garderobi. Iako ima hendikep, to ga nije ni najmanje smetalo da zajedno na bini otplešemo valcer – ističe Lana koja s nestrpljenjem očekuje nastup u zagrebačkoj Areni.

Varaždinska umjetnica, osebujna glasa, snažnog senzibiliteta i atraktivnog scenskog nastupa, zasad drži u tajnosti program kojeg sprema za glazbeni spektakl u Zagrebu.

Komentari