studija izvedivosti-u izradi

O projektu 'Piškornica' razgovaralo se na sastanku kojem je prisustvovao i župan Štromar

Objavljeno: 21.01.2017. 16:08

Zadnja izmjena: 21.01.2017. 16:09

Foto: Ministarstvo zaštite okoliša i energetike

U Ministarstvu zaštite okoliša i energetike jučer je održan sastanak o statusu projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica.

Sastanku je, uz  ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dabrovića i njegovih suradnika prisustvovao i župan Predrag Štromar, potom i direktor društva Piškornica d.o.o Mladen Jozinović, zamjenik Krapinsko-zagorskog župana Anđelko Ferek-Jambrek, župan Međimurske županije Matija Posavec i Koprivničko-križevački župan, Darko Koren.

Na sastanku su predstavljene informacije o trenutnom statusu projekta RCGO Piškornica i aktivnostima koje se poduzimaju.

Direktor društva Piškornica d.o.o. Mladen Jozinović istaknuo je da je studija izvedivosti u izradi te da su u prethodnom razdoblju poduzeli niz mjera kojima su smanjeni prvotno planirani kapaciteti RCGO-a.

Ministar je pritom naveo kako je kapacitet mehaničke linije smanjen sa 190 tisuća tona na 120 tisuća tona, a kako bi se uskladili s novim Planom gospodarenja otpadom RH za razdoblje 2017.-2022. izgradit će se i sortirnica.

- Uskladit ćemo se sa zahtjevima Ministarstva i služit ćemo sustavu – naglasio je Jozinović, dok je ministar Slaven Dabrović istaknuo kako misli da se stvari odvijaju u dobrom smjeru.

 Smanjuje se kapacitet, a u centar će se uklopiti i sadržaji određeni novim Planom gospodarenja otpadom, poput sortirnice“ – rekao je ministar Slaven Dobrović.

Komentari