Obilježen Tjedan cjeloživotnog učenja u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 11.10.2014. 11:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/Tjedan cjelozivotnog obrazovanja - Varazdinska zupanija

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Cjeloživotno učenje odnosi se na svaku aktivnost učenja tijekom cijeloga života radi unapređenja znanja, vještina i kompetencija u okviru osobnoga, građanskog, društvenog ili profesionalnog djelovanja pojedinca.

U sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja, ravnatelji osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije bili su polaznici stručnog usavršavanja "Uspješan ravnatelj – uspješna škola", a učitelji Osnovne škole Novi Marof polaznici tečaja "Mala škola razgovora s teškim ljudima", u organizaciji Varaždinske županije.

Priznanja polaznicima navedenih programa povodom obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja uručio je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

- Varaždinska županija odredila je ulaganje u odgoj i obrazovanje kao svoj prioritet pa smo danas s razlogom, u hrvatskim okvirima, pojam kvalitete i izvrsnosti. Potvrđuju to brojni projekti koji se provode u Varaždinskoj županiji: centri izvrsnosti, stipendiranje i kreditiranje učenika i studenata, sufinancirani prijevoz studenata i prijevoz srednjoškolaca koji je prepoznat i postao je nacionalni projekt – istaknuo je pritom dožupan Kišić.

Programi koje je provodio Centar izvrsnosti za komunikaciju za 58 polaznika bili su organizirani u četiri modula kako bi se pridonijelo poboljšanju komunikacije kao preduvjeta za sve aktivnosti i kvalitetniji život, ali i pokazala važnost ulaganja, ne samo u redovno obrazovanje, već i za cjeloživotno učenje i obrazovanje.

{gallery}Tjedan cjelozivotnog obrazovanja - Varazdinska zupanija{/gallery}

Komentari