Od 100 prijavljenih, valjana 61 ponuda za energetsku obnovu kuća u Varaždinu

Objavljeno: 15.10.2014. 10:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija/arhiva eVaraždin.hr

Povjerenstvo za provođenje postupka sufinanciranja sustava obnovljivih izvora energije i energetsku učinkovitost na području grada Varaždina je nakon pregleda  i ocjenjivanja, na www.varazdin.hr objavilo neslužbenu bodovnu listu cjelovitih ponuda u Programu poticanja mjera za povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području Grada Varaždina.

Interes Varaždinaca za natječaj, koji je bio otvoren do 17. rujna, bio je velik.

Od  ukupno sto prijava, nakon analize dokumentacije i provjere podataka na terenu povjerenstvo je valjanom ocijenilo ukupno 61 ponudu. Do ponedjeljka, 20. listopada, teče žalbeni rok, nakon čega će se obraditi sve eventualne žalbe i objaviti konačna lista – poručili su iz Grada Varaždina.

Ukupni troškovi provođenja mjere energetske učinkovitosti subvencionirat će se nepovratnim novčanim sredstvima u visini od 50 posto opravdanih troškova investicije, odnosno do najvećeg iznosa od 37 500 kuna po kućanstvu, odnosno projektu (navedeni iznos uključuje PDV). Ukupno je za ovaj program predviđeno 1 250 000 kuna. Projekt zajednički financiraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Varaždin.

Osim ovog, Grad Varaždin je u lipnju raspisao natječaj za subvencioniranje projekata „Ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području grada Varaždina“.

U prvom krugu natječaja interes je iskazalo devet korisnika koji su pred  potpisivanjem ugovora. Program će biti nastavljen početkom 2015. godine, a subvencionira se trošak ugradnje solarnih kolektora i peći za biomasu  u iznosu od 50 posto opravdanih troškova.

Komentari