novčani problemi

Na Gradskom vijeću Varaždinskih Toplica odbačeni izvještaji o radu gradonačelnice i o proračunu

Objavljeno: 16.09.2016. 08:07

Zadnja izmjena: 16.09.2016. 08:52

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica odbačena su izvješća o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci i o radu gradonačelnice.

Protiv oba izvješća izjasnili su se vijećnici HDZ-a, HSLS-a i nezavisni Stanko Medvedec. Jednaki broj vijećnika prihvatio je oba izvješća, ali s obzirom da je za izglasavanje potrebna većina glasova, ona su onda bila odbačena.

Glavni problem s proračunom u prvih šest mjeseci jest smanjenje prihoda, prije svega zbog neostvarivanja prihoda od potpora, dok je prihod od poreza na dohodak u skladu s planiranim.

Situaciju s neizglasavanjem izvješća komentirala je i gradonačelnica Goranka Štefanić:

- Ovakva situacija ponavlja se već neko vrijeme, način njihova glasanja zna se već unaprijed. Iako ne volim komentirati odluke vijećnika nažalost sve ukazuje na to da motivi i njihova razmišljanja političke prirode.

Štefanić: 'Osluškujemo želje naših građana'

Grad i gradonačelnica angažirani su u brojnim projektima i ulaganjima u infrastrukturu. Održani su sastanci s potencijalnim ulagačima, kako onim domaćim, tako i onima iz Kine i Švedske. Grad se priključio i globalnom projektu Let's do it, gdje brojni volonteri čiste grad od otpada. Ulažu se novci i u infrastrukturu, kao i za pomoć osiguranju poljoprivrednika te jednokratna pomoć od 2000 kn za novorođeno dijete. Provodi se i plan zapošljavanja pripradnika romske nacionalne manjine.

Treba spomenuti i to da građani imaju mogućnost svakoga dana uz prethodnu najavu osobno razgovarati s gradonačelnicom ili njezinim zamjenikom.

No, sve to ipak nije dovoljno da se prevlada pat situacija na sjednicama Gradskog vijeća kad se raspravlja o radu gradonačelnice ili o proračunu.

Komentari