SREDSTVA IZ MINISTARSTVA

Odobreni projekti energetske obnove u tri škole u Varaždinskoj županiji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.05.2017. 12:55

Zadnja izmjena: 29.05.2017. 13:04

U sklopu Poziva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja za sufinanciranje energetske obnove zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, Varaždinskoj županiji odobrena su tri projekta energetske obnove škola. Riječ je o OŠ Veliki Bukovec, OŠ Franje Serta Bednja te SŠ Novi Marof.

Osnovnoj školi Veliki Bukovec odobren je projekt u vrijednosti preko 5,4 milijuna kuna. Ta će sredstva između ostalog poslužiti za povećanje toplinske zaštite ovojnice zgrade, zamjenu unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom te uvođenje sustava obnovljivih izvora energije.

Osnovnoj školi Franje Serta Bednja odobren je projekt u ukupnoj vrijednosti od 2,1 milijun kuna, a sredstva su između ostalog namijenjena za toplinsku izolaciju vanjskog i unutarnjeg zida, toplinske izolacije stropa i poda,zamjenu radijatorskih ventila.

Srednjoj školi Novi Marof odobren je projekt u ukupnoj vrijednosti 1,6 miljun Energetskom obnovom izvest će se ETICS sustav toplinske izolacije vanjskih zidova, toplinske izolacije stropova prema negrijanom tavanu, toplinske izolacije poda prema negrijanom podrumu, izolacije unutarnjih zidova prema negrijanom podrumu te zamjene dijela postojeće stolarije i drugo...

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo odobrenim projektima energetske obnove škola.

- Mi smo energetsku obnovu započeli još prije sedam godina i to vlastitim financijskim sredstvima, a na temelju toga napravljen je državni program energetske učinkovitosti kojeg država financira uglavnom s 40 posto, što nam je iznimno drago. Naime, tu se radi o višemilijunskim uštedama, a dobiva se i novi, drugačiji odnosno ljepši izgled samih zgrada – istaknuo je župan Štromar.

Komentari