buran aktualni sat

'OPROŠTAJNA' SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Više od pola vijećnika rešeta župana pitanjima

Objavljeno: 24.02.2017. 11:32

Zadnja izmjena: 24.02.2017. 12:30

Foto: Arhiva

Danas se održava posljednja sjednica županijske skupštine u ovom sastavu. Od 37 prisutnih vijećnika njih čak 19 iskoristilo je priliku da na aktualnom satu postavi pitanja županu Štromaru.

Tako je SDP-ov Vladimir Kolarić postavio pitanje kako to da je iz Petrijanca za suca porotnika predložen Mirko Henčić, koji na svom Facebook profilu objavljuje statuse poput "Za poglavnika i Krista protiv komunista". 

Stričak: 'Kriminalac na čelu Aquatehnike?'

Očekivano najžešće pucaju HDZ-ovi vijećnici. Robert Maček postavlja pitanje kako to da je Jasminka Begić voditeljica pravne službe u OB Varaždin, a da nema ni položeni pravosudni ispit. Anđelko Stričak pita se - uz ispriku ukoliko je podatak netočan - kako to da je za direktora Aquatehnike postavljena osoba koja je bila osuđena zbog gospodarskog kriminaliteta. Viktorija Horg postavila je pitanja o članovima školskog odbora i smjenama nakon afere Kišić - Filip B.

Nadica Dreven Budinski upitala je tko će odgovarati ako se utvrdi da je o smjena ravnateljice OB Varaždin Sanje Zember bila nezakonita. HRAST-ova Snježana Sučić pita o obiteljskom nepotizmu u Varaždinskim Toplicama, u kojima, prema njezinim navodima, članovi jedne obitelji zauzimaju ključna mjesta u gradu. HDZ-ov Ivo Loborec postavlja pitanje zašto HNS-ova Snješka Žmegač ima pravo na cjelodnevno korištenje službenog vozila.

Župan Štromar dao je odgovore na brojna pitanja - između ostalog je napomenuo kako slučaj maloljetnog Filipa B. ne smije ići u javnost. Za smjenu ravnateljice Zember rekao je da je legalna.

 

 

Komentari