jedan glas manjka

Pao proračun u Varaždinskim Toplicama, gradonačelnica Štefanić pribojava se kolapsa gradskih financija

Objavljeno: 20.12.2016. 19:11

Zadnja izmjena: 20.12.2016. 19:42

Foto: Željko Porobija

Sedam glasova potpore u Gradskom vijeću nije bilo dostatno da se izglasa proračun Varaždinskih Toplica za 2017. godinu. Protiv su bili vijećnici HDZ-a i HSLS-a, tako da su vladajući ostali bez potrebnog osmog glasa i proračun je pao.

Ovakav se razvoj događaja mogao nazrijeti tijekom poduže rasprave u kojoj su proračun kritizirali i predsjednik Vijeća Franjo Prstec iz HDZ-a i potpredsjednik Mato Halužan iz redova HSLS-a, smatrajući da je predloženi proračun neostvariv. Gradonačelnica Štefanić je medijima izjavila da će pokušati s privremenim financiranjem, ali je naglasila da proračun onda mora biti donijet do 31. ožujka.

- Ako se to ne prihvati, gradu prijeti kolaps, jer nećemo moći ostvariti projekte koji su prijavljeni. Ovo je sad politikantstvo. Ne mogu zamisliti da je jedan čovjek koji se vratio iz Njemačke mogao kompletni HDZ i HSLS promijeniti. Jer jedino gospodin Halužan nije bio zadovoljan s proračunom, ostali nisu imali primjedbe. - izjavila je gradonačelnica Štefanić, objašnjavajući i da će u slučaju neprihvaćanja proračuna doći povjerenik koji će se baviti samo održavanjem hladnog pogona grada.

Za izjavu smo zamolili i prozvanog vijećnika Matu Halužana, koji je proračun nazvao dužničkim.

- Mi bismo praktički već na početku morali plaćati dug od nekih 9 milijuna kuna. - objasnio je svoje protivljenje vijećnik Halužan.

Komentari