Ponovo se razmatra model dogradnje varaždinske kirurgije

Kirurgija OB Varaždin

Objavljeno: 29.09.2014. 15:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Već smo pisali da je račun Opće bolnice Varaždin u blokadi, a na danas održanoj sjednici Županijske skupštine vijećnik HDZ-a Anđelko Stričak pitao zašto se ne raspravlja o tome.

Nikakav usmeni odgovor nije dobio, ali župan Predrag Štromar rekao je da se još razmatra na koji će način ići dogradnja kirurgije OB Varaždin. Naime, tzv. masterplan bolnica privremeno je povučen iz procedure pa se o aspektima razvoja bolničkih centara raspravlja.

>> Ministar Ostojić: Dogradnja varaždinske kirurgije važna je za cijelu Hrvatsku

- Ministar zdravlja rekao je da ide komparacija troškova gradnje prema modelu javno-privatnog partnerstva i klasične gradnje. Rezultati će biti poznati za dva do tri tjedna. U odluci koju smo potpisivali s Općom bolnicom i ministarstvom utvrdili smo da ako komparator utvrdi da je JPP skuplji mora se ići tražiti neki drugi model. Jer, ipak se radi o 300 milijuna kuna, od čega 170 milijuna kuna otpada na opremu - kazao je Štromar.

Dodao je da ako "prođe" JPP model na proljeće će biti raspisan natječaj, a gradnja bi mogla početi 2015. godine na jesen.

Štromar je objasnio da je situacija s gradnjom osnovnih škola po JPP-u drugačija.

- Za škole je komparator već izrađen, a na Županijskoj skupštini je utvrđena koja može biti maksimalna cijena najma. Očekujem da natječaj za škole raspiše u dva-tri tjedna. Očekujem da će izgradnja sve četiri škole početi već na proljeće. Teško da će sve biti gotove do početka nove školske godine. Posebno Sveti Ilija gdje se gradi potpuno nova zgrada škole i dvorana, a slično je i u Oštricama. Dogradnje škola u Martijancu i Ivancu mogle bi biti gotove - rekao je Štromar.

Komentari