Rezultati za 2016. godinu

Poražavajuće statistike za 2016. - radi mobitela i alkohola porast broja prometnih nesreća

Objavljeno: 08.02.2017. 11:28

Zadnja izmjena: 08.02.2017. 11:30

Korištenje mobitela i vožnja pod utjecajem alkohola krivci su za porast broja prometnih nesreća na cestama Varaždinske županije u 2016. godini. Poražavajući je podatak da je duplo više smrtno stradalih te da je za to i dalje glavni krivac alkohol.

Osim alkohola, porast nesreća u posljednje vrijeme događa se zbog distrakcije u prometu, odnosno korištenja mobitela za vrijeme vožnje, ali i jedenja, pijenja, pušenja cigareta i slušanja glasne muzike. Ovo su samo neki od podataka iznesenih na 11. sjednici Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije. 

Osim Izvješća za prošlu godinu, na sjednici Savjeta iznijeli su i planove za ovu godinu. Veći projekti koje planira Savjet odnose se na crne točke i izgradnju rotora, dok se po pitanju sigurnosti pješaka i smanjenje nesreća planira osvjetliti pojedine pješačke prijelaze u gradovima.

Raskrižje u Lipovniku jedan je od primjera gdje se izgradnjom rotora rješio velik problem po pitanju sigurnosti, dok je nedavna nesreća u Strmcu Podravskom i izlijetanje s ceste, primjer crne točke gdje će se poboljšati stanje sigurnosti postavljanjem zaštitne ograde te tako spriječiti moguća izlijetanja radi nepoštivanja propisa.

Iz Savjeta upućuju apel građanima da ne koriste mobitele u prometu te tako pridonesu sigurnosti na cestama naše županije. 

 

 

Komentari