županija i grad počeli se nadmetati

DOBRE VIJESTI Mladim liječnicima u Varaždinu milijun kuna za školovanje, stanovi i povoljni krediti

Objavljeno: 14.09.2017. 19:08

Zadnja izmjena: 15.09.2017. 11:50

Foto: Luka Šalamun / Arhiva

Gradski vijećnici na današnjoj sjednici jednoglasno su prihvatili preporuku na temelju koje će Grad Varaždin sastaviti listu stanova u svojem vlasništvu koji bi se bi pod povoljnim uvjetima trebali dati na korištenje mladim liječnicima varaždinske bolnice.

Prema riječima predsjednika gradskog vijeća Damira Habijana, cilj je time zadržati liječnike u Varaždinu jer mnogi su već najavili odlazak iz bolnice, a nedavno ih je, kako je danas rečeno, otišlo čak trinaestero.

Za riječ se nakon toga javila Natalija Martinčević koja je željela naglasiti što je (sve) Županija s druge strane učinila u pogledu zadržavanja liječnika u gradskoj bolnici i općenito zdravstva Varaždinske županije.

- Danas je i župan Čačić održao sastanak s ministrom Kujundžićem i, uz 50 milijuna kuna koje je već odobreno za objedinjeni hitni prijem, danas je dogovoreno da u bolnicu dolaze magnetska rezonanca i CT, a ministarstvo će sufinancirati i projekt Spinalnog centra – rekla je Martinčević.

"Zavrtjelo nam se od brojki"

- Prvi korak koji smo učinili da zadržimo liječnike je izgradnja infrastrukture. Fond sredstava za liječnike zaista je hvalevrijedna inicijativa, a Županija će osigurati kamatnu stopu ispod 2% za kupnju stanova i izgradnju obiteljskih kuća te osigurati oko milijun kuna za specijalizaciju, doktorate i sl. - reka je Martinečvić.

Nakon toga Martinčević se pohvalila i ulaskom brze pruge Čakovec-Varaždin-Zagreb u Nacionalnu strategiju, riječima da je Habijan ima informacije iz minstarstava, dok ona raspolaže i onima iz Vlade, na što je Habijan rekao da su skrenuli s teme...

Čehok je nakon toga imitirao vlak, kazavši da je dobro što „naši ljudi“ barataju informacijama iz ministarstava i vlade: „To je samo znak koliko smo duboko involvirani u sve procese, što je jako dobro“, rekao je Čehok.

- Zavrtjelo nam se od ovih brojki, ali da bi one imale smisla moramo imati kompetentne ljude. Ulaganje u zdravstvo i školstvo nije ulaganje u zidove, pruge... nego u osobe, njihova znanja i vještine. Idemo se obvezati da već do sljedećeg proračuna predvidimo sredstva da završimo ove stanove – zaključio je Čehok.

Komentari