Predavanje: Trgovanje ljudima treba znati prepoznati i suzbiti

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 01.11.2014. 12:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Koordinacija za ljudska prava i Vijeće za prevenciju Varaždinske županije, u suradnji s PU Varaždinskom, organiziraju u utorak 4. studenoga predavanje na temu: "Trgovanje ljudima – kako ga prepoznati i suzbiti''...

Predavanje o fenomenu trgovanja ljudima bit će održano u Skupštinskoj dvorani Županijske palače, Franjevački trg 7, Varaždin, s početkom u 12 sati.

Sadržaj predavanja:

1. Upoznavanje s fenomenom trgovanja ljudima - ropstvom modernog doba, sustavnim okvirom njegovog suzbijanja u RH i iskustvima Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, kao nacionalnog koordinativnog tijela. Predavač je savjetnica u Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH Lana Velimirović–Vukalović, prof.

2. Predstavljanje preventivne akcije „ZAJEDNO“ PU Varaždinske, usmjerene na sprječavanje trgovanja ljudima. Preventivnu akciju predstavit će policijski službenik za prevenciju PU Varaždinske Mario Medenjak.

Ovim predavanjem će se obilježiti Europski dan trgovanja ljudima te pridonijeti zajedničkom cilju podizanja znanja i svijesti o ovom fenomenu, kao jednom od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.  

Komentari