Predstavnici turske pokrajine Mardin posjetili Varaždinsku županiju

Objavljeno: 01.10.2014. 19:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/Predstavnici Turske pokrajine Mardin posjetili Varazdinsku zupaniju

U sklopu Town twinning projekta "Jačanje kapaciteta za EU poslove u turskim provincijama", u Varaždinskoj županiji boravi delegacija Turske pokrajine Mardin.

Nakon posjete gradu Lepoglavi i razgovora s tamošnjim dužnosnicima, danas je u Županijskoj palači za njih upriličen prijem. Domaćin, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, goste je upoznao s bogatom poviješću Županije, ali im je prezentirao i najvažnije projekte koje županijska vlast provodi na području obrazovanja, poljoprivrede i gospodarstva.

- Izuzetno mi je drago da sam imao prilike ugostiti predstavnike turske pokrajine Mardin i siguran sam da smo ovim razgovorima započeli suradnju koju ćemo produbljivati na mnogim područjima. Mardin je pokrajina koja je poznata po jedinstvenoj arapskoj arhitekturi, a posebno je u toj pokrajini razvijena poljoprivreda- rekao je Kišić te naznačio kako Varaždinska županija ima mnogo toga za ponuditi.

Viceguverner pokrajine Ali İkram Tuna je također izrazio zadovoljstvo ovom posjetom te je pozvao vodstvo Varaždinske županije u uzvratni posjet. Prijemu su prisustvovali i pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj europske integracije Larisa Križan te Martina Klopotan Tuk iz Agencije za razvoj Varaždinske županije.

Nakon prijema, delegacija iz Mardina prošetala je gradskom jezgrom u pratnji ravnatelja Koncertnog ureda Varaždin Rajmonda Rojnika te razgledala izložbu turskog umjetničkog fotografa Sultana Selima Kira "Barokni Istanbul" u Galeriji Zlati ajngel.

Mardin, grad u jugoistočnoj Turskoj, administrativni je centar Provincije Mardin, a nalazi se na planini s koje se mogu nadzirati nizine sjeverne Sirije.

{gallery}Predstavnici Turske pokrajine Mardin posjetili Varazdinsku zupaniju{/gallery}

Komentari