što nam govore podaci

Štromar: 'Pad nezaposlenosti jest rekordan, ali nismo zadovoljni plaćama'

Objavljeno: 11.05.2017. 16:29

Zadnja izmjena: 11.05.2017. 16:31

Foto: Arhiva

Krajem travnja ove godine na varaždinskom HZZ-u evidentirano je 4325 nezaposlenih osoba. U usporedbi s mjesecom ožujkom iste godine, to je smanjenje za 5% ili za 230 osoba, stoji u priopćenju iz Varaždinske županije.

Tako je u usporedbi s travnjem 2016. godine broj nezaposlenih manji za 1721 osobu, odnosno 28.5%, što je prema HZZ-u, zabilježeno kao rekordno niska nezaposlenost. Ovaj pad registrirane nezaposlenosti komentirao je i župan Štromar:

- "Iako je u proteklom razdoblju zabilježen rast plaća od 5%, dok je na razini Hrvatske rast bio svega 2,5%, bit ćemo zadovoljni tek kad budu svi građani Varaždinske županije mogli dostojno živjeti od svojih plaća. Dobru podlogu za gospodarski rast imamo, a kroz nove investicije planiramo stvoriti veću konkurentnost na tržištu, čiji će krajnji rezultat biti rast plaća." - kazao je Štromar.

Štromar je ujedno kazao da Županija sustavno ulaže u razvoj gospodarskih zona, iskorištavanje sredstava EU fondova, poboljšanje stanja u radno-intenzivnoj industriji i podizanje razine obrazovanja stanovništva.

Komentari