U upravnom vijeću i Damir Habijan

EKSKLUZIVNO Prva žena na čelu varaždinske bolnice - dr. Sanja Zember postaje v.d. ravnateljica

Objavljeno: 07.05.2016. 09:48

Zadnja izmjena: 07.05.2016. 10:16

Foto: Arhiva / Facebook: Sanja Zember

Izmjenom Zakona o sanaciji zdravstvenih ustanova na čelo bolnica u Hrvatskoj vraćaju se ravnatelji, a kako ekskluzivno doznajemo – za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Opće bolnice Varaždin u ponedjeljak, 9. svibnja, kao jedina kandidatkinja biti će od strane ovih dana uspostavljenog novog upravnog vijeća izabrana dr. Sanja Zember.

Ekskluzivno doznajemo i imena članova novog upravnog vijeća, a to su ispred struke prim. dr. Ranko Stare, odnosno ispred radničkog vijeća bolnice Ljiljana Levanić. Međutim, osim što je riječ o prvoj ženi na čelu varaždinske bolnice (dosadašnjoj zamjenici voditeljice Odjela za infektologiju), intrigira i podatak da se među članovima upravnog vijeća našao i Damir Habijan.

>>Na čelo varaždinske i topličke bolnice vraćaju se ravnatelji, čeka ih novi 160 milijuna visoki dug

HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Varaždina, valja primjetiti, na to mjesto imenovao je župan Varaždinske županije, HNS-ovac Predrag Štromar. Za predsjednika upravnog vijeća Štromar je, pak, kako doznajemo, imenovao Zorana Šanteka, HNS-ovog direktora komunalnog poduzeća u Novom Marofu, dok je druga stranačka članica upravnog vijeća Jasminka Begić, inače članica SDP-a.

Dosadašnji sanacijski ravnatelj Mladen Smoljanec, kako doznajemo, trebao bi ostati u sustavu, no nije poznato na kojoj poziciji. Kuloari govore da je riječ o kompromisnom rješenju koje su zajednički, svaki uz svoje uvjete, dogovorili Predrag Štromar i Anđelko Stričak. No, što se iz toga zapravo da naslutiti vezano uz konstelaciju političkih odnosa u Varaždinskoj županiji godinu dana prije lokalnih izbora?

Komentari