Purgari u Oštarijama uveličali 150. rođendan feldmaršala Mihaljevića

Piše: J.N./eVz/IKA

Objavljeno: 28.10.2014. 16:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: IKA

U Oštarijama kod Ogulina nizom događaja na kojima su sudjelovali i varaždinski Purgari obilježeno je sjećanje na žrtve Prvoga svjetskog rata kao i na domaćeg sina, feldmaršala Mihovila Mihaljevića i njegov 150. rođendan...

Misa zadušnica služena je u župnoj crkvi svetišta Gospe od Čudesa koju je predslavio čuvar svetišta pop Ante Luketić u suslavlju o. dr. Ivana Šestaka, dekana FF DI. Misi su nazočili predstavnici povijesnih postrojbi iz Varaždina, Karlovca i Ogulina, predstavnika Udruge europskih vojno-povijesnih grupacija na čelu s njezinim predsjednikom general majorom Helmutom Eberlom iz Austrije kao i vojnim izaslanikom Republike Austrije u Hrvatskoj.

Sudjelovali su i brojni predstavnici državnih vlasti na čelu s karlovačkim županom Ivanom Vučićem, čelnicima grada Ogulina i općine Josipdol te sudionicima kasnijeg otkrivanja spomen ploče i održanoga znanstvenog skupa o feldmaršalu Mihovilu Mihaljeviću, rođenom Oštarcu.
Nakon mise i otkrivanja spomen-ploče koju je blagoslovio vlč. Luketić, održan je znanstveni skup o Mihovilu Mihaljeviću.

Komentari