Raspisan natječaj za privatnog partnera u Županijskom projektu "JPP-škole"

Objavljeno: 10.10.2014. 13:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: V. Mihalić

Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) objavio je u Narodnim novinama natječaj za privatnog partnera u projektu „Varaždinska županija – škole“ koji će se realizirati po modelu javno-privatnog partnerstva.

Na današnjem druženju s novinarima, župan Varaždinske županije Predrag Štromar istaknuo je kako se nada da će se na natječaj javiti domaće tvrtke koje mogu realizirati ovako velik projekt.

Natječaj je raspisao CEI, a objavljen je u Narodnim novinama. Traži se privatni partner koji će u roku dvije godine izgraditi, odnosno obnoviti četiri osnovne škole Varaždinske županije koje su obuhvaćene ovim projektom. Ono što je jedan od uvjeta natječaja, a koji je potrebno istaknuti, jest da se mogu javiti samo one tvrtke koje u posljednjih pet godina imaju više od 150 milijuna kuna prihoda – rekao je župan Štromar.

Ukoliko će sve ići po planu, drugi krug natječaja trebao bi se raspisati krajem siječnja, a treći, ujedno i završni natječaj, u travnju.

U lipnju iduće godine potpisat će se ugovor i trebala bi krenuti izgradnja. Postoji desetak tvrtki u Hrvatskoj koje bi se mogle javiti na natječaj, neke od njih su i u našoj županiji. Može se prijaviti i zajednica ponuditelja, kao i inozemne tvrtke, no ja se nadam da će najbolju ponudu imati naše domaće građevinske tvrtke – istaknuo je župan.

Projekt javno-privatnog partnerstva „Varaždinska županija – škole“ pokrenut je s ciljem stvaranja jednakih uvjeta za sve osnovnoškolce, a to podrazumijeva jednosmjensku nastavu i omogućavanje kvalitetnijeg obrazovanja. Rekonstruirat će se i dograditi Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, kao i Osnovna škola Martijanec u Donjem Martijancu. Potpuno nove zgrade sa sportskim dvoranama gradit će se za Područnu školu Ključ u Ključu i Osnovnu školu Vladimir Nazor u Svetom Iliji.

Prema ugovoru o JPP-u privatni partner će preuzeti obvezu financiranja, projektiranja, rekonstrukcije, izgradnje, dogradnje, opremanja, održavanja i upravljanja predmetnim školama u Varaždinskoj županiji.

Trajanje ugovora iznosi 27 godina, uključujući dvije godine pripreme i građenja te 25 godina upravljanja i održavanja objekata. Procijenjena kapitalna vrijednost projekta iznosi 107 milijuna kuna (bez PDV-a).

Komentari