Seminari za poslodavce u sklopu projekta INVET

Objavljeno: 21.01.2011. 18:47

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: varazdinska-zupanija.hr

U Srednjoj strukovnoj školi na konferenciji za medije najavljen je prvi informativni seminar za poslodavce, koji će se održati u sklopu projekta INVET. Riječ je o projektu kojim se želi povećati razina zapošljavanja i poticati poslodavce na uključivanje osoba s fizičkim ili intelektualnim poteškoćama na tržište rada.

Naime, kako bi potaknuli poslodavce na zapošljavanje nositelji projekta, Srednja strukovna škola iz Varaždina, sa svojim parterima – HZZO-om, srednjim školama iz Vinice i Zadra te centrom “Tomislav Špoljar, će za potencijalne poslodavce u petak u Marčanu održati informativni seminar, na kojem će ih upoznati s prednostima zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Kako je istaknuto, u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje upisano je 270 osoba s invaliditetom, a godišnje ih se zaposli stotinjak, jedan dio uz pomoć Vladinih mjera potpore, dok neki posao nađu sami.

Osim stvaranja uvjeta za njihovo zapošljavanje, ovim se projektom želi i poboljšati kvaliteta obrazovanja učenika s teškoćama i to kroz uspostavu zajedničke inovativne metodologije podučavanja te poboljšanje obrazovnog okruženja u tri strukovne srednje škole (Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu, Srednjoj školi "Arboretum Opeka" Marčan u Vinici i Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića u Zadru).

Projekt će trajati 14 mjeseci, a vrijedan je 286 tisuća eura, od čega 84 posto dolazi iz fondova Europske unije.

Konferenciji su nazočili ravnatelj Srednje strukovne škole Dražen Koščak, pročelnica PS Varaždin Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Jasenka Hutinski, ravnateljica Srednje škole "Arboretum Opeka" Marčan Rajka Tršinski i ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Marin Vučić.



Komentari