Socijalnoj samoposluzi i dalje potrebne donacije i volonteri

Objavljeno: 27.10.2014. 15:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Od prosinca 2013. u Kozarčevoj ulici 26 u Varaždinu djeluje Socijalna samoposluga "Kruh sv. Antuna". Inicijativa je to ostvarena nastojanjem Franjevačkog svjetovnog reda i male skupine entuzijasta koji su pokrenuli ovaj humanitarni projekt.

Unatrag godinu dana projekt uspio opstati zahvaljujući mnogobrojnim donacijama dobrih ljudi, kako pojedinaca tako i poduzeća. Što se statistike tiče Socijalna samoposluga svaki mjesec podjeli pakete za 746 korisnika, a voditelji u skorije vrijeme očekuju da doći će do povećanja ove brojke. Do rujna 2014. podijeljeno je više od 3000 paketa.

- Kako su potrebe ljudi velike koristimo priliku da od srca zahvalimo velikodušnim ljudima dobroga srca koji daruju prehrambene namirnice i higijenske artikle koje mi, volonteri Socijalne samoposluge, prosljeđujemo našim korisnicima. Volontere naše Samoposluge mogli ste vidjeti subotama u različitim trgovačkim centrima. Kod njih ste mogli, i dalje ćete subotama moći, ostaviti svoju donaciju u vidu prehrambenog proizvoda ili higijenskih potrepština. Ono što se čovjeku ponekad čini kao sitnica, npr. kilogram brašna ili šećera, našim korisnicima često znači sve i osigurava im barem nekakav obrok u danu - poručuju iz Socijalne samoposluge.

Volonteri žele zahvaliti Varaždinskoj županiji koja je na Svjetski dan borbe protiv siromaštva, a koji se obilježava 17. listopada, uputila donaciju u vrijednosti od 10 000 kuna u vidu konkretnih namirnica i ostalih potrepština. Donaciju su volonterima predali Alen Kišić, zamjenik varaždinskog župana i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac.

- Koristimo ovu priliku kako bismo zahvalili svim župama i školama koje su se uključile u akciju prikupljanja namirnica te ravnateljima istih koji su otvorili vrata svojih kolektiva i podržali našu akciju. Apeliramo i na sve vas, dragi žitelji grada Varaždina, da nas i dalje podržite u našem radu kako bismo u ovim izazovnim vremenima barem malo pomogli ljudima, onima koji su u najvećoj potrebi - poruka je volontera.

Svi građani su pozvani da posjete prostorije Socijalne samoposluge u ulici Josipa Kozarca 26. Samoposluga je otvorena utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 16 do 19 sati. Također, dobrodošli su svi koji se želite uključiti u volontiranje ili pak vidjeti kako funkcionira podjela hrane korisnicima.

Sve upiti ili primjedbe mogu se poslati i na e-mail: [email protected] .

Komentari