oštro između stričaka i štromara

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Stričak: "Državna revizija u Varaždinu radi kriminalno i iza toga stojim"

Objavljeno: 26.09.2016. 10:35

Zadnja izmjena: 26.09.2016. 11:44

Foto: Sonja Ognjenović

Na prvoj točki dnevnog reda današnje sjednice Županisjke skupštine, našlo se izvješće o radu župana za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2016. Štromar je istaknuo projekte koje smatra uspješnima te tu ubrojio upis učenika u srednje škole, sufinanciranje nabave udžbenika za osnovne škole, besplatan prijevoz učenika i sufinanciranje prijevoza studenata, nagrade izvrsnim učenicima na državnim i međunarodnim natjecnjima. Već kao reakciju na prvu točku, Stričak je županove rezultate nazvao "mršavim". 

- Umjesto da ste prosvjedovali u Zagrebu za prijevoz, mogli ste izgraditi još tri ceste da nam županija bude ljepša - kazao je na to Stričak.

Štromar je naveo i ostale projekte koji se tiču zdravstva.

- Predali smo četiri, a natrag dobili dvije bolnice zbog spajanja varaždinske s bolnicama u Klenovniku i Novom Marofu. Sanacija je bila  solidna, ali sad imamo problem u Općoj bolnici Varaždin i opet ćemo stvarati gubitke. Što s tiče investicija, 80 milijuna kuna osigurano je za Spinalni centar u Toplicama, ali nemamo 7,5 kuna za projektiranje jer ministarstva regionalnog razvoja i zdravlja to nisu osigurala - objasnio je Štromar. 

Dodao je kako je 50 i 20 milijuna osigurano je za dnevnu bolnicu i objedinjeni
hitni prijem varaždinske bolnice na površini između ginekologije i kirurgije sa spojem s internom. Ukupna je vrijednost više od 300 milijuna. 

Preopćeniti podaci?

Ipak, najburnije reakcije izazvala je druga točka dnevnog reda koja se odnosi na izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Varaždinske županije za 2015. godinu.

- Državna revizija u varaždinskoj županiji radi kriminalno i ja stojim iza toga - izjavio je Stričak referirajući se pritom na "preopćenite podatke". 

- Kako je moguće da 202 milijuna kuna stane na 17 ili 18 stranica? Dok sam bio načelnik Visokog, izvještaj je imao 80-ak stranica, odnosno bili su detaljno opisani svi projekti.  

Štromar je kazao kako je revizija dala bezuvjetno mišljenje, te da nema greške u poslovanju. S obzirom na "bezuvjetno mišljenje", Sabati (HSS) kazao je kako će izvješće i podržati.

 

Komentari