Statut mijenjaju zbog pozicije za još jednog HNS-ovca?

Objavljeno: 26.09.2014. 08:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvršni odbor Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina donio je prijedlog promjene članka 45. statuta, čime za poziciju tajnika više neće biti potrebna visoka, već viša stručna spremna. U sportskim koloarima pojavila se informacija da se statut mijenja zbog gradskog vijećnika HNS-a...

Dugogodišnji tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Dragutin Posavec s 1. svibnjom ove godine otišao je u mirovinu, a na njegovo mjesto zasjeo je Patrik Košćak kao v.d. tajnik. Mandat mu traje do ožujka sljedeće godine pa će krajem godine biti raspisan natječaj za mjesto glavnog tajnika. U novom natječaju tražit će viša stručna sprema, a ne visoka stručna sprema kao što je do sad stajalo u statutu. Tu promjenu najavio je Izvršni odbor Zajednice Sportskih udruga Grada Varaždina usvojivši prijedlog izmjene članka 45. statuta.

- Navedena izmjena statuta predložena je isključivo iz razloga da se na javnom natječaju omogući pristup što širem krugu kandidata, a pogotovo i dugogodišnjim radnicima u sportu koji imaju višu stručnu spremu, a koji po ostalim kriterijima zavrjeđuju dobiti priliku da se kandidiraju za mjesto glavnog tajnika - rekao je predsjednik ZŠUGV, Goran Vučetić.

O predloženim izmjenama statuta odlučit će skupština ZŠUGV, koja će se održati 30. rujna.

Taj potez Izvršnog odbora je očekivan, s obzirom da je fotelja tajnika već dulje vrijeme primamljiva za mnoge sportske djelatnike. U sportskim koloarima pojavila se informacija da se statut mijenja zbog gradskog vijećnika HNS-a Enrika Parlaja.

- U hrvanju sam od 1989. godine i osvajač medalja s nekoliko turnira. U upravi Hrvačkog kluba Vindija djelujem od 1997. godine i ne mogu reći da ne živim sport. Možda skupština Zajednice ne prihvati promjenu statuta tako da o svojoj kandidaturi ne mogu govoriti. U budućnost tko zna što život nosi - rekao je Enriko Parlaj.

Naime, Parlaj nema visoku, već višu stručnu spremu pa je možda riječ o klasičnim političkim ustupcima. Naime, predsjednik Zajednice vrlo vjerojatno će se s tim morati složiti, s obzirom da je Grad pomogao u rekonstrukciji baseball igrališta za Europsko prvenstvo, koje se održalo u srpnju.

-Sve su to politički obračuni i netko politički interes pokušava širiti preko leđa Zajednice. Riječ je o naklapanjima koja su nepotrebna - rekao je Vučetić.

U svakom slučaju pred budućim glavnim tajnikom stajati će ozbiljna zadaća da održi i unaprijedi stanje sporta u Varaždinu, u kojem egzistira samo jedan profesionalni i jedan poluprofesionalni sportski kolektiv. Čeka ga i rekonstrukcija te dogradnja postojećih balona u Graberju koja ujedno znači trajno rješenje za jedan značajni i dio sportova čije potrebe su sada nedovoljno dobro riješene.

-Za novog glavnog tajnika treba se izabrati osoba koja u potpunosti poznaje varaždinski sport te političko djelovanje, kako bi mogla pripremati programe javnih potreba - zaključio je dugogodišnji tajnik u mirovini Dragutin Posavec.

Komentari