Stephan Macchi kuhao "Jezikovu juhu" u Ludbregu

Objavljeno: 07.02.2011. 11:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

Za potrebe snimanja nove sezone kulinarskog showa „Jezikova juha,“ koja kreće na proljeće, Stephan Macchi nekoliko je dana svoja kulinarska umijeća prenosio na zaposlenike ludbreške pivnice „Mejaši.“

Pričljivi Stephan tom je prigodom otkrio da se u kuhanje zaljubio kao sedmogodišnjak i od tada se želio baviti samo kuhanjem. Za kuhara se školovao u Francuskoj gdje je rođen i živio do 1997. godine. Nakon obrazovanja radio je u tamošnjim ekskluzivnim restoranima i tada je upoznao Hrvaticu zbog koje je i stigao u Hrvatsku.

Kaže kako nije nostalgičan i kako je sada Hrvatska njegov dom jer su ovdje njegova supruga i djeca. Najteže mu je bilo svladati hrvatski jezik. Iako se nikad ne bi vratio živjeti u Francusku, priznaje kako mu ipak malo nedostaju tamošnji sirevi.

Također napomenuo je i razliku između kuhara u Hrvatskoj i onih u Francuskoj koji su više cijenjeni. Ističe da je to zbog toga jer je gastronomija u Francuskoj način života, tamo rado šire gastronomske horizonte i ne bježe od isprobavanja noviteta.

U Hrvatskoj mu se sviđa puno toga. No upravo ovaj dio Hrvatske kaže rado posjećuje, posebno zbog ugodnih ljudi. Dobra mu je i hrvatska kuhinja, posebice je spomenuo čobanac i pašticadu. Sam Stephan jede sve, no ne voli previše ljutu hranu.

Za sam Ludbreg kaže kako mu se čini kao vrlo lijepo i ugodno mjesto iako zbog radnih obveza i nije imao puno vremena za razgledavanje.


ludbreg.hr



Komentari