Šteta od poplava i klizišta 115 mil. kuna, župan proglašava elementarnu nepogodu

Objavljeno: 25.09.2014. 14:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: Poplave su pogodile i Trnovec Bartolovečki

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar, u društvu predsjednika Županijskog Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Zlatka Pukšića sutra će proglasiti elementarnu nepogodu od poplava i klizišta, javio je danas Upravni odjel za poslove župana.

Ova elementarna nepogoda uzrokovana je obilnim kišama i podzemnim vodama tijekom kolovoza i rujna ove godine te izlijevanjem rijeka Bednje i Plitvice. Poplavljene se poljoprivredne površine na usjevima i nasadima, gospodarski i stambeni objekti te cestovna infrastruktura.

14 jedinica lokalne samouprave prijavile su štetu od poplava, a štete od klizišta prijavilo je 12 jedinica lokalne samouprave.

- Županijsko povjerenstvo izvršilo je izvid šteta 22. i 23. rujna ove godine koje su dostavila Gradska i Općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. Prema prvim procjenama štete na usjevima su oko 40 milijuna kuna, a na stambenim objektima i infrastrukturi oko 15 milijuna kuna. Također, evidentirano je 197 klizišta, a procjena za njihovu sanaciju kreće se oko 60 milijuna kuna - objašnjeno je u priopćenju Upravnog odjela.

Komentari