Stjepan i Magdalena Hajdinjak proslavili 65 godina braka

Objavljeno: 06.02.2011. 15:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Prije 65 godina, gotovo odmah nakon 2. Svjetskog rata, u malom mjestu Sveti Ilija kraj Varaždina vjenčali su se Magdalena i Stjepan Hajdinjak.

Magdalena (84) i Stjepan (87) poznaju se cijeli život. Rođeni su u mjestu Sveti Ilija i živjeli su dvije kuće jedan od drugog. Zajedno su rasli, igrali se, išli u školu. Kroz poznanstvo i prijateljstvo dogodila im se ljubav koja traje još i danas. Vjenčali su se 6. veljače 1946. godine i počeli zajednički život.

U svom domu u mjestu Sveti Ilija u nedjelju su s obitelji proslavili 65 godina braka. Bila je to velika fešta jer njihova obitelj broji čak 37 članova! Tri kćeri i sin podarili su im 7 unuka, a unuci još devetero praunučadi.

- Velika i sretna obitelj naše je najveće bogatstvo. Pomogli smo djeci i unucima kroz život koliko smo mogli i sada s ponosom gledamo na sve njih. A praunuci, ta slatka dječica, naša su najveća sreća – rekli su nam slavljenici koji ipak priznaju da "pod stare dane" imaju malo problema s pamćenjem imena svih članova obitelji.

Početka svog braka jedva se sjećaju jer su morali puno raditi kako bi osigurali budućnost svojoj djeci i unucima. I danas, u poznoj dobi, ne mogu se samo odmarati jer, kako su nam rekli, postanu izuzetno nervozni ako ne rade. Stjepan još uvijek vodi glavnu riječ u svom vinogradu, a Magdalena pomaže oko kućnih poslova.

Ostatak vremena provode zajedno gledajući televiziju, najčešće meksičke, turske i ostale sapunice. Cijeli život drže se zajedno, poštuju se i uvažavaju, nikad se ne svađaju i uvijek zajednički provode vrijeme kao da su se vjenčali prije nekoliko mjeseci, a ne prije dugih 65 godina.


FOTO: Andrej Švoger / CROPIX




Komentari